ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / КОМИРИЋ: Стара школа у новом руху
КОМИРИЋ: Стара школа у новом руху

КОМИРИЋ: Стара школа у новом руху

На основу трипаритног уговора између донатора Фонда „Дијаспора за матицу”, затим Основне школе „Браћа Недић” и општине Осечина, који је потписан прошлог пролећа у Београду, пред почетак нове школске године детаљно је реконструисана и оспособљена за нормално обављање наставе стара и оронула школска зграда у Комирићу, Издвојено одељење матичне школе из Осечина.

У току лета радове на дотрајалом објекту, школском дворишту и спортским теренима обавила је фирма „Тетра” из Ваљева са подизвођачима из Осечине, а средства у износу од 5 милиона динара, обезбедио је Фонд „Дијаспора за матицу”, чија су два члана Управног одбора недавно посетили Осечину и Комирић.

Представнике хуманитарне фондације Слободана Аћимовића и Драгутина Брчина, заједно са њиховим домаћинима на челу са Зораном Петровићем, директором ОШ „Браћа Недић”, примио је председник Општине Ненад Стевановић. Он се донаторима захвалио на драгоценој помоћи од 5 милиона динара, која је добродошла да се оштећена школа врати у живот и пуну и безбедну функцију.

– Фонд је основан 1999. године, после бомбардовање наше земље, са идејом да се помогне разореним институцијама, школама, болницима, инфраструктури. Наставили смо да то радимо и касније уз помоћ бројних дародаваца из целог света, а овде то чинимо са посебним задовољством после прошлогодишњих катастрофалних непогода и због чињенице да смо у могућности да помогнемо родном крају покојне Борке Вучић, која нас је све много задужила и била један од покретача ове фондације и оснивач Фонда за дошколовавање младих пољопривредника – изјавио је том приликом Слободан Аћимовић, некадашњи блиски сарадник Борке Вучић, изражавајући задовољство што ће млади земљаци покојне банкарке поново имати пристојне услове за рад на стицању нових знања.

Упућујући донаторима и општини речи похвале директор Петровић је рекао:

-У Издвојеном одељењу руиниране школе у Комирићу у два одељења нижих и четири виших разреда, као и у предшколској групи имали смо око 50 деце, који су били у константној опасност од урушавања зграде, посебно крова. Захваљујући љубазности Фонда „Дијаспора за матицу” сада је све санирано и верујем да што се тога тиче можемо да будемо мирни у наредних 30 година. Реконструисана школа и спортски терени око ње већ за кратко време представљају велики препород за читаво село, које се са сада овде окупља у нерадне дане и слободно време, где се већ спроводе разне друштвене активности од заједничког интереса за мештане – истакао је Петровић.

Scroll To Top