ВЕСТИ:
Почетна / вести / ПЕРМАНЕНТНО ОБРАЗОВАЊЕ – СНАГА ДРУШТВЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ
ПЕРМАНЕНТНО ОБРАЗОВАЊЕ – СНАГА ДРУШТВЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

ПЕРМАНЕНТНО ОБРАЗОВАЊЕ – СНАГА ДРУШТВЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Првог дана Дечје недеље, 05. октобра 2020.године, на иницијативу председника општине Осечина Николе Томића, одржан је радни састанак са темом – Образовање данас и у будућности.
Састанку су присуствовали заменик председника Биљана Мићић, помоћник председника за друштвене делатности Зорица Павловић, чланови општинског већа Зоран Урошевић и Драган Чворић, директор ОВЦ „Осечина“ Зоран Петровић, директор ОШ „Војвода Мишић“ Слободан Тодорић и Марија Николић, члан Савета за просвету и наставник математике.
Образовање је један од најзначајних фактора развоја једног друштва, једне заједнице, и узимајући у обзир изазове пред којим се налази данашње образовање, морамо се детаљно посветити и размотрити неочекиване и интензивне промене у коме се налази цео образовни систем. Пандемија вируса додатно је убрзала промене у образовању, које захтевају од просветних радника прилагођавање и измену досадашњег начина рада. – истакао је председник Томић.
Честитајући Међународни дан учитеља и наставника, који се обележава сваког 5. октобра, председник општине је нагласио да је рад учитеља и наставника од суштинске важности за укупан развој друштва. Ово је дан када се говори о статусу просветних радника као носилаца промена и оног што чини темељ друштва.
Анализирајући стање у средњем образовању, број ученика у одељењима, смеровима који су акредитовани, чланови већа, директори, сарадници, изнели су јасан став да упркос изазовима које је ова година донела, морамо размишљати о будућим генерацијама које ће уписати средње образовање у ОВЦ. Разговарано је о ранијим искуствима, жељама родитеља и деце, на основу којих су и прављени изборни профили занимања. Потребе привреде и аутентичне потребе наше средине, интересовање деце кључни су фактори од којих ће се кренути у планирању школске године 2021/2022.
Донет је закључак да се и у наредном периоду настави са проценом стања заинтересованости деце за одређени смер, побољшању услова у школи, у погледу техничке опремљености, стручног развоја запослених и повезивања са школама из окружења, укључивања у ваннаставне активности. Циљ нам је да задржимо квалитетно образовање које један од важних фактора одрживог развоја.

Scroll To Top