ВЕСТИ:
Почетна / вести / ТРАНСФЕР СТАНИЦА – ФАКТОР ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ
ТРАНСФЕР СТАНИЦА – ФАКТОР ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

ТРАНСФЕР СТАНИЦА – ФАКТОР ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

У Крупњу је одржан састанак којем су присуствовали председник општине Осечина Никола Томић, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, директор РЕЦ “Еко-Тамнава” Уб Зоран Петровић, са сарадницима, председник општине Крупањ Иван Исаиловић, председник општине Љубовија Милан Јовановић, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић и помоћник градоначелника Лознице Љубинко Ђокић, са циљем решавања проблема комуналног отпада.
Договорено је да се приступи изради Студије оправданости за придруживање Регионалном центру за управљање отпадом са депонијом у Каленићу и локалних самоуправа Крупањ, Мали Зворник, Љубовија и град Лозница.
Разговарано је о одређивању локације трансфер станице и предложено је да она буде изграђена на територији општине Осечина.
– Изражавамо спремност да обавимо прелиминарне преговоре са осталим партнерима ради закључења одговарајућег правног акта којим би се прецизирали права и обавезе учесника у заједничком пројекту, истакао је председник општине.
Дат је иницијални предлог којим су одређене обавезе свих учесника пројекта, општине Осечина, РЕЦ „Еко-Тамнава“д.о.о. , општина Љубовија, Мали Зворник, Крупањ и града Лознице.
Председник општине је изразио и захвалност стручном тиму РЕЦ „Еко-Тамнава“д.о.о. Уб и предложио да наставе координацију активности на уређењу институционалних односа и управљања у оквирима јединственог Регионалног система за управљање отпадом и да пруже стручни допринос при избору оптималних решења.
Основни циљ израде Студије и трансфер станице је правилно управљање отпадом ради заштите животне средине наших суграђана, истакао је председник Томић.

Scroll To Top