ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ „ВОЖЊА КОЈА ЋЕ ПРОМЕНИТИ”: Промоција бициклистичке стазе
ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ „ВОЖЊА КОЈА ЋЕ ПРОМЕНИТИ”: Промоција бициклистичке стазе

ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ „ВОЖЊА КОЈА ЋЕ ПРОМЕНИТИ”: Промоција бициклистичке стазе

У недељу, 30. августа, трећег и завршног дана овогодишњег Сајма шљива у Осечини, свечано ће бити отворена нова бициклистичка стаза која води кроз већи део општинске територије. Стаза је део креиране и обележене трасе у оквиру пројекта Канцеларије за младе под називом „Вожња која ће променити”, чију реализацију је омогућило Министарство омладине и спорта са износом од 452.300,00 динара а волонтерску помоћ пружило је Удружење „Зелени траг” и његова секција „Бицикларење”.

Пригодна свечаност поводом завршетка пројекта обавиће се на Тргу „Браћа Недић” у Осечини, са почетком у 12.00 часова. Након обраћања званичника, у прву вожњу обележеном трасом кренуће неколико десетина бициклиста из београдске „Црвене звезде”, суседних градова и општина, као и Осечине, односно  заљубљеника у вожњу на два точка и свих оних којима боравак у природи представља задовољство и начин да што квалитетније проведу своје слободно време.

Стаза дуж које се налазе бициклистичке путоказне табле са подацима о правцима кретања олакшаће сналажење у природи. Посебно је значајно то што ће, поред низа културно-историјских споменика и бројних објеката Спортског центра Осечина, још више обогатити општинску  туристичку понуду током сајамских дана и иначе.

Scroll To Top