ВЕСТИ:
Почетна / вести / САОПШТЕЊЕ ШТАБА 17.07.2020.
САОПШТЕЊЕ ШТАБА 17.07.2020.

САОПШТЕЊЕ ШТАБА 17.07.2020.

На основу података добијених од надлежних здравствених установа, Штаб за ванредне ситуације општине Осечина обавештава јавност да је на територији општине Осечина потврђенo још 5 нових случајева обољевања од Корона вируса.
Од почетка тзв. „другог пика“, у претходних 30 дана, у општини Осечина регистровано је укупно 11 случајева заразе овим вирусом.
Рачунајући од почетка епидемије, односно од средине марта текуће године, на територији општине Осечина, потврђено је присуство вируса SARS-CoV-2 код 22 лица, од којих је 3 лица преминуло, 8 излечено, а тренутно је 11 лица у кућној изолацији.
Подсећамо да је Влада Републике Србије на предлог Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, усвојила најновије одлуке у вези са спречавањем ширења коронавируса, које од данас, 17. јула, важе на читавој територији Републике.
Овим мерама забрањују се окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору истовремено више од десет људи. За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од најмање 1,5 метара, односно на свака четири квадратна метра може бити прусутно само једно лице.
Ношење заштитне маске обавезно је на свим јавним местима у затвореном простору, што значи да су родитељи малолетне деце, као и деце са посебним потребама и њихови старатељи, дужни да обезбеде да њихова деца носе заштитну маску.
Влада је препоручила да се маске носе на свим јавним местима на отвореном простору. На местима на којима није могуће обезбедити растојање од најмање 1,5 метара (редови испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта), ношење маски је обавезно.
Штаб за ванредне ситуације општине Осечина још једном апелује на све грађане да се придржавају мера које су донели надлежни државни органи и да поштују мере социјалног дистанцирања.

Scroll To Top