ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / ОДБОР УРС-А ПРЕШАО У СНС: Напредњаци најбројнији у Скупштини
ОДБОР УРС-А ПРЕШАО У СНС: Напредњаци најбројнији у Скупштини

ОДБОР УРС-А ПРЕШАО У СНС: Напредњаци најбројнији у Скупштини

Општински одбор Уједињених региона Србије на челу са својим досадашњим председником и актуелним председником Општине Осечина Ненадом Стевановићем јуче је и званично приступио у редове Српске напредне странке.

На седници Општинског одбора напредњака, којој је присуствовао Небојша Стефановић, подпредседник ове странке, то је била најзначајнија и практично једина тачка дневног реда.

По завршетку седнице, Драган Алексић, председник Општинског одбора СНС и народни посланик, изјавио је да Осечина као мала општина нема довољно квалитетних, искусних људи који могу да заузму највеће функције у органима локалне власти. Стога је свако ко хоће да дође у СНС и прихвати политику странке – добродошао, рекао је он и подсетио да је на последњим локалним изборима листа УРС-а освојила девет мандата, да ће њихов долазак значити велико појачање за напредњаке, који ће од сада имати најбројнију одборничку групу у локалном парламенту.

-Ми смо и до сада доста добро сарађивали у оквиру коалиције која практично остаје у истом саставу до краја мандата. Није разматрано, али сматрам да нема потребе у новонасталим условима, за било каквим кадровским промена у општини – рекао је Алексић.

Председник Општине Ненад Стевановић је додао да је коначно озванично оно што је већ договорено пре неколико месеци. Појаснио је да је циљ свега да грађани и цела општина од овога имају што више користи, односно да се да створе услови за бољи живот на овим просторима.

–Јасним смерницама за развој Осечине и стабилном политиком лакше ћемо направити боље резултате, пре свега на пољу отварања нових радних места, а ту су и неке изгледне инвестиције, о којима управо разговарамо…

Према томе, од сада ће и званично локалну власт у Осечини вршити већинска коалиција коју чине: СНС са 13 одборника, Нова Србија са четири и Демократска странка Србије са три одборника, док у опозицији остају коалиција СПС – ПУПС – Јединствена Србија са 10 и ДС са три одборника.

Scroll To Top