ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ У ОСЕЧИНИ: Једна од најбезбеднијих општина у Србији
МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ У ОСЕЧИНИ: Једна од најбезбеднијих општина у Србији

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ У ОСЕЧИНИ: Једна од најбезбеднијих општина у Србији

На трибини под називом „Безбедност грађана у Осечини”, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који са сарадницима 12. августа посетио ову општину, рекао је да је то једна од најбезбеднијих локалних заједница у Србији. Указујући да је безбедност широка категорија, он је нагласио да у земљи у којој нема стабилности, нема ни инвестиција, а тиме ни нових радних места, већих плата, бољег стандарда.

-Србија је у односу на неке земље у региону успела да осигура стабилност. Нас не потресају терористички напади, а дејством наших безбедносних структура, пре свега полиције, успели смо да спречимо преливање криза из региона на наше тло – навео је Стефановић, истичући да је Србија добром политиком председника Владе Србије Александра Вучића успела да постигне да буде међународно призната као земља која је кренула у реформе.

На скупу којем су, између осталих, присуствовали Горан Пузовић, директор Јавног предузећа „Србија воде” и комлетно општинско руководство, министар Стефановић је посебну пажњу посветио учесталим поплавама у овој општини.

-Водотокови у Осечини и околини морају бити регулисани, како становници не би били угрожени поплавама. Не прођу ни две године, а да Осечина не буде поплављена. Наш циљ је да регулишемо водотокове и да више људи не размишљају да ли ће изгубити имовину, да ли ће им под водом бити куће, аутомобили, или нанета нека друга штета – рекао је Стефановић, изражавајући уверење да ће надлежне републичке и општинске институције заједничким деловањем умањити опасност од евентуалних будућих налета водене стихије.

 

Узимајући учешће у разговорима на трибини, у добро посећеној биоскопској сали Народне библиотеке Осечина, председник Општине Ненад Стевановић и неколико грађана похвалило је безбедносно стање у овој локалној заједници и рад овдашње полиције. Том приликом упућено је и неколико предлога како би се безбедносна ситуација подигла на још виши ниво.

Scroll To Top