ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ: Траса за бициклисте
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ: Траса за бициклисте

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ: Траса за бициклисте

У реализацији Kанцеларија за младе у Осечини, а у сарадњи са Удружењем „Зелени траг” и његовом секцијом „Бицикларење”, која  пропагира бициклизам као здрав начин живота, у оквиру пројекта „Вожња која ће променити” креиране су трасе бициклистичких стаза кроз територију општине.  Њима ће од сада моћи да се крећу не сaмо заљубљеници у вожњу на два точка већ и сви они којима боравак у природи представља задовољство и начин да што квалитетније проведу своје слободно време.

Први део спровођења пројекта, који је подржан од Министарства омладине и спорта са износом од 452.300 динара, обележило је постављене планинарске маркације. Оне имају за циљ да сусрет са овдашњим природним лепотама учине пријатнијим јер готово искључују могућност да се залута или скрене с пута и тако поквари задовољство изласка на свеж ваздух.

-Начињен је ГПС („џи пи ес”) снимак трасе помоћу којег је урађена мапа са уцртаним стазама и то не само до културно-историјских знаменитости и природних лепота Осечине, већ и оних које повезују сва села и засеоке у општини и чине густу мрежу путева. Снимак и мапа ће ускоро бити доступни свима, а ова мала помоћ добро ће доћи сваком приликом боравка у природи. Наћи ће се  и на званичним интернет страницама Туристичке организације „Подгорина” и општине Осечина, као и на партнерским страницама широм друштвених мрежа – каже Владимир Радивојевић, вршилац дужности координатора општинске Канцеларије за младе.

Вођа секције „Бицикларење” Ненад Иконић додаје да је још преостало само да се поставе бициклистичке путоказне табле са подацима о правцима кретања. То ће, сматра он, олакшати сналажење у природи. Планирано је да све табле буду постављене већ до предстојећег Сајма шљива у Осечини, који се одржава од 28. до 30. августа, како би се и на тај начин још више обогатила  туристичка понуда током сајамских дана.

Scroll To Top