ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / После асфалта и струја стиже до манастира на Рожњу
После асфалта и струја стиже до манастира на Рожњу

После асфалта и струја стиже до манастира на Рожњу

После седам година од покретања иницијативе за довођење струје до планине Рожањ, прошлог понедељка на једној од највиших тачака општине Осечина постигнут је договор да радови на овом великом пројекту почну за десет дана.

Шест одборника Скупштине општине Осечина заједно са  Зораном Николићем, директором Електродистрибуције Ваљево и Миодрагом Нинићем, руководиоцем пословнице Електродистрибуције Ваљево у Осечини,  дочекали су на планини Рожањ Душана Мракића, шефа кабинета Министарства рударства и енергетике Републике Србије где су се сви заједно сложили да постоје услови за извођење радова на пројекту који ће допринети да снабдевање електричном енергијом дође до манастира на овој планини.

„Драго ми је да је Министраство рударства и енергетике препознало важност овог пројекта који ће допринети много не само нашој општини и овом крају, већ и читавој земљи. Пројектна документација је урађена, материјал за изградњу далековода у дужини од 3200 метара је набављен и све је спремно да радови и почну за десет дана“, истакао је пред званицама и мештанима Драган Поповић, шеф одборничке групе социјалиста у Скупштини општини Осечина који је и иницијатор овог окупљања.

Са овим пројектом је сагласна и надлежна централа у Краљеву, а нарочито су због најављеног почетка радова одбрадовани мештани и неколицина власника викендица на планини Рожањ који верују да ће уз већ постојећи асфалтни пут, електрична енергија оживети ову планину на којој се на јединствен начин секу ваздушне струје.

Посету представника Министраства рударстава и енергетике и Електодистрибуције Ваљево  искористили су и грађани месне заједнице Крушик у Осечини. Њихова иницијатива да се у плацу пословнице Електродистрибуције Ваљево у Осечини дозволи изградња зелене површине и мобилијара за децу је прихваћена.

Р.Р.

Scroll To Top