ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / ВЕЛИМИР ИЛИЋ: Подршка Општинском одбору Нове Србије
ВЕЛИМИР ИЛИЋ: Подршка Општинском одбору Нове Србије

ВЕЛИМИР ИЛИЋ: Подршка Општинском одбору Нове Србије

На предстојећим локалним изборима у Осечини Нова Србија ће имати самосталну листу. Са оваком одлуком општинског одбора сложио се и лидер странке Велимир Илић, без обзира што Нова Србија на  републичком нивоу наступа у коалицији са Српском напредном странком. Прошлог понедељка Илић је посетио општину Осечину, сусрео се са члановима странке, којима је дао пуну подршку, али и разговарао са једним бројем грађана западне Подгорине.

Посета министара чије је задужење у досадашњој Влади било поступање у ванредним ситуацијама, а некадашњег министра Србије за капиталне инвестиције послужила је његовим домаћинима као добра прилика да изразе захвалност за велики допринос у развоју  општине у току минулих мандата, почев од помоћи да и овде дође до  политичких промена па до изградње бројних инфраструктурних објеката.

-У то време пет мобилних екипа увек је било на терену. Направљен је незапамћен темпо у радовима широм општине – истиче проф. Милан Симић, који ће на предстојећим изборима бити кандидат НС за председника општине.

Велимиру Илићу је уручена публикација о 15 година постојања Нове Србије у Осечини, која је освежила његова сећања на протекли период.

-Заиста смо за све ово време имали одличну сарадњу. Спојили смо асфалтом Осечину са суседним општинама Љубовијом и Коцељевом, започели изградњу пута Ваљево – Лозница, урадили седам мостова и асфалтирали путеве на селу. Помогли смо око изградње четири километра канализације и проширења вртића за два боравака за децу. Подигнуте су 43 куће за породице које су од последица земљотреса и клизишта остале без крова над главом. Од првог дана подржали смо манифестацију  Сајам шљива и организовали сусрете привредника… – подсетио је Илић.

У другом делу посете вођени су разговори око могућности прављења нових производа од шљива и њиховог пласмана. На крају је Илић обишао цркву  у Гуњацима, чију изградњу  је такође помогао и личним средствима, а ту се задржао у пријатном  разговору  с мештанима овог села и околине.

Scroll To Top