ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / НАРЕДНОГ ПОНЕДЕЉКА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
НАРЕДНОГ ПОНЕДЕЉКА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

НАРЕДНОГ ПОНЕДЕЉКА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Усвајање Стратегије руралног развоја и развоја пољопривреде у општини Осечина од 2016. до 2026. године и додељивање највишег годишњег општинског признања налазе се на предложеном дневном реду за наредну 22. редовну седницу локалног парламента. Скупштину  је њена председница Златија Миличић заказала за понедељак, 28. Март, са почетком у 11.00 часова.

Општина је због изузетног значаја пољопривреде у изворима прихода већинског руралног становништва почетком 2015. године започела а сада завршила израду важног документа у области аграра. Циљ је да се обезбеде што квалитетнији услови и бржи развој сеоског подручја како би рурална насеља постала атрактивна места за живот све до нивоа потпуног заустављања континуираног смањења становништва у овдашњим селима.

A, што се тиче 2. тачке дневног реда, Комисија за сарадњу и друштвена признања, којој су  поднете номинације за овогодишње општинске награде, да подсетимо, предложила је Скупштини општине да највеће општинско признање за 2015. годину понесу вишеструки добровољни даваоца крви. За годишњу награду која се по пети пут за редом додељује поводом Дана општине – 16. априла, овог пута специјалну у области хуманости, предложени су: Владан Грујичић из Комирића, Слободан Лукић и Злате Јовановски из Осечине. Они су до сада сваки по 100 и више пута дали крв и добровољним учешћем у хуманитарним активностима помогли бројним знаним и незнаним људима којима је помоћ била неопходна.

Scroll To Top