ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ: Свечано отворена бициклистичка стаза
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ: Свечано отворена бициклистичка стаза

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ: Свечано отворена бициклистичка стаза

Последњег дана овогодишњег Сајма шљива у Осечини, а као саставни део програма ове традиционалне привредно-туристичке и културно-забавне и спортске манифестације, на градском Тргу „Браћа Недић”, на пригодном скупу, свечано је отворена бициклистичка стаза, која је је дуга преко 100 километара и води кроз већи део општинске територије.

petar-rokvicНа отварању бициклистичке стазе, која је резултат пројекта Канцеларије за младе општине Осечина уз значајну финансијску подршку Министарства омладине и спорта, били су присутни представник овог Министарства Богдан Кнежевић, затим председник Општине Ненад Стевановић и његов заменик Милан Симић, заједно са представницима јавног живота ове локалне заједнице и бициклистичког клуба Црвена звезда из Београда. Председник Београђана у знак захвалности за указано гостопримство и почетак развоја бициклизма на овим просторима уручио је домаћинима дрес популарног београдског клуба.

Свим присутним подељене су занимљиве брошуре у којима је приказана бициклистичка стаза са свим важним локалитетима. После свечаности око 40 бициклиста и одважних љубитеља вожње на двоточкашима на сопствени погон, односно љубитеља природе, из Београд, Ваљева, Осечине и околине, реализовали су прву вожњу новом трасом у дужини од осам километара и то од центра седишта општине до Тешмановог конака у селу Баставу, једне од најатрактивнијих туристичких дестинација у овој средини.

Scroll To Top