ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / ПРИНЦ АЛЕКСАНДАР ТРЕЋИ КАРАЂОРЂЕВИЋ У ОСЕЧИНИ: Први пут у Подгорини
ПРИНЦ АЛЕКСАНДАР ТРЕЋИ КАРАЂОРЂЕВИЋ У ОСЕЧИНИ: Први пут у Подгорини

ПРИНЦ АЛЕКСАНДАР ТРЕЋИ КАРАЂОРЂЕВИЋ У ОСЕЧИНИ: Први пут у Подгорини

Његово височанство принц Александар Млађи, на позив монархиста из Осечине, први пут је за време Сајма шљива посетио Подгорину и упознао се са делом овдашњих духовних и материјалних вредности. Млади престолонаследник династије Карађорђевић прво је посетио осечанску цркву, где су га у присуство грађана који поштују породицу Карађорђевић и идеју монархије, дочекали општински функционери и управа Удружења Краљевина Србија, који су заједнички и организовали његов долазак.

После обиласка овдашњих цркви и споменика културе око ње, који су посвећени Првом светском рату, принц је са својим домаћинима посетио изложбе у Музејском одељењу и Галерији, а онда и изложбу у великој сали Народне библиотеке у оквиру традиционалне манифестације „Златне руке”. На крају је обишао сајамски простор у Спортском центру.

-На крају посете, једне од првих унутрашњости Србије, принц Александар Трећи није крио велико задовољство због оног што је овде видео и гостопримством које му је указано – рекао нам је Светозар Гачић, руководилац Музејског одељења и председник Удружења Краљевина Србије из Осечине, напомињући да је принц у Осечину дошао са својом девојком Дуњом, ћерком режисера Емира Кустурице, затим Душаном Бабцем, управником Двора и чланом Крунског савета, као и Николом мСтанковићем, шефом протокола Краљевског двора у Београду.

Scroll To Top