ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / ОСЕЧАНСКИ ПОБЕДНИК: Сви трофеји за Котор
ОСЕЧАНСКИ ПОБЕДНИК: Сви трофеји за Котор

ОСЕЧАНСКИ ПОБЕДНИК: Сви трофеји за Котор

Млади кошаркаши Котора из Црне Горе освојили су прво место на трећем међународном турниру кошаркашких нада у Осечини. Он су у финалу савладали Леотара из Требиња са 61:60 и заслужено пригрилила све престижнији трофеј „Осечански победник”. Капитен Которана Матија Бранковић примио је још два пехара – као најбољи играч и стрелац турнира.

Треће место припало је ваљевском Металцу, који је тек у другом делу одлучујуће утакмице надиграо све боље домаћине из Осечине са 44:31. Прошлогодишњи победник Партизан из Београда победом над Бијељином плус од 54:29 стигао је тек до пете позиције.

Турнир је након поздравних речи Дана Крсмановића, председника Кошаркашког клуба Осечина и Ненада Стевановића, председника Општине, свечано отворио Божидар Маљковић, познати кошаркашки тренер. Он је младим спортистима поручио да вредно тренирају и слушају савете својих тренера.

Резултати у предтакмичењу, у првој групи: Металац – Партизан са 48:46, Леотар – Металац 47:36 и Леотар – Партизан 55:53; а у другој групи: Котор – Осечина 70:44, Котор – Бијељина плус 74:71 и Осечина – Бијељина плус 62:59.

Тродневно занимљиво и квалитетно надметање у сали Спортског центра „Осечина” пратио је велики броја гледалаца и кошаркашких стручњака. Турнир су, уз дарагоцену помоћ бројних спонзора, успешно организовали Општинска управа Осечина, Туристичка организација „Подгорина” и КК Осечина.

Scroll To Top