VESTI:
Početna / vesti / privreda / JUBILEJ PČELARA OSEČINE: Tri i po decenije vrednog rada
JUBILEJ PČELARA OSEČINE: Tri i po decenije vrednog rada

JUBILEJ PČELARA OSEČINE: Tri i po decenije vrednog rada

Prigodnim koktelom u svečanoj sali opštine Udruženje pčelara „Pera Jovanović Komirićanac” iz Osečine obeležilo je 35 godina svog vrednog rada na razvoju pčelarstva na ovom području. Njihovom slavljeničkom skupu pridružili su se predstavnici lokalne samouprave: Zlatija Miličić, predsednik Skupštine opštine i Milan Simić, zamenik predsednika Opštine, kao i veterinari Zoran Beljić i Igor Rabat.

Vojkan Pavlović, jedan od najstarijih po stažu članova Udruženja, u uvodnoj pozdravnoj reči podsetio je na minule godine i u ime pčelara izrazio zahvalnost opštini i veterinarskoj službi za svu dosadašnju pruženu pomoć i podršku.

Učesnike koktela pozdravio je i Dragan Krsmanović, predsednik Udruženja, koji se, takođe, zahvalio opštini i veterinarima za sav doprinos u ostvarivanju dosadašnjih uspešnih rezultata u razvoju pčelarstva.

Boško Petrović, jedan od najagilnijih od oko 40 članova Udruženja, zajedno sa dr vet. med. Rabatom, podsetio je pčelara na zakonsku obavezu prijavljivanja i evidentiranja broja pčelinjih društava u mesecu aprilu, kao i vođenju brige oko njihovog zdravstvenog stanja tokom cele godine.

 

Scroll To Top