ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / Скупштина Удружења пчелара из Осечине
Скупштина Удружења пчелара из Осечине

Скупштина Удружења пчелара из Осечине

Уз драгоцену подршку од општине у 2013, која народски речено помаже „капом и шаком”, Удружење пчелара „Пера Јовановић Комирићанац” из Осечине остварило је запажене резултате у свом прошлогодишњем раду. Истовремено, стечене су добре позиције за нове акције у сезони која је почела. То је истакнуто у извештају о раду овог удружења за минулу годину, који је једногласно усвојен на редовној годишњој Скупштини осечанских пчелара.

– Од општинске донације и чланарине набавили смо и нашим заинтересованим члановима поделили заштитна средства од опаке пчелиње бољке варое, затим оксалну киселину, као и другу најнеопходнију опрему за рад. Ишли смо на неколико занимљивих саветовања, затим изложби пчелињих производа и опреме и реализовали посете пријатељским удружењима из окружења – каже Драган Крсмановић, председник пчелара из Осечине.

Планом рада за текућу годину, који је, такође, овом приликом усвојен, поред уобичајених активности предвиђено је да се младим пољопривредним произвођачима (до 40 година старости), као подстицајна мера за развој пчеларства у општини Осечина бесплатно подели по неколико кошница са рамовима и сатним основама, чија је набавка одобрена из општинског аграрног буџета.

– Поред тога, наставићемо започете припреме са локалном самоуправом око подизања едукативно-производног центра – Пчеларског дома – у школи у Плушцу, која се ове године затвара због недостатка ђака. У плану је да тамо формирамо пчелињак нашег удружења, затим започнемо производњу сатних основа, а у будућности набавимо и линију за паковање меда – рекао је Бошко Петровић, један од најактивнијих чланова удружења.

Scroll To Top