ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / ПРОЛЕЋНЕ АКЦИЈЕ ПЧЕЛАРА ИЗ ОСЕЧИНЕ: Подстичу подмлађивање својих редова
ПРОЛЕЋНЕ АКЦИЈЕ ПЧЕЛАРА ИЗ ОСЕЧИНЕ: Подстичу подмлађивање својих редова

ПРОЛЕЋНЕ АКЦИЈЕ ПЧЕЛАРА ИЗ ОСЕЧИНЕ: Подстичу подмлађивање својих редова

После редовне Годишње скупштине у фебруару и пригодног коктела у марту којим је обележено 35 година вредног и успешног рада Удружења пчелара „Пера Јовановић Комирићанац” из Осечине, са првим пролећним данима оживеле су и нове активности чланства.
Пролећни прегледи друштава која су преживела не баш сурову зиму најважнији је априлски пчеларски посао, али не и једини. Удружење из Осечине је акценат ставило и на подмлађивање свог чланства, а као једна од мера у тим настојањима је субвенционисање и помагање младима који су изразили жељу да се баве пчеларством. За њих је, у сарадњи са локалном самоуправом која у складу са својим могућностима редовно подстиче развој пчеларства, набављено 50 нових модерних кошница. Добило их је 16 пчелара – почетника до 40 година старости, а подела је извршена на Благовести, 7. априла, на малој свечаности у школи у Плушцу, која се планира за будући Пчеларски дом, с обзиром да се због недостатка ђака налази пред затварањем.
Следеће веће окупљање пчелари су имали на Цвети, када су у новом манастиру у Плушцу, заједно са пријатељима, прославили своју Крсну славу…

Scroll To Top