VESTI:
Početna / vesti / turizam / Priprema se VIII Sajam šljiva
Priprema se VIII Sajam šljiva

Priprema se VIII Sajam šljiva

Sednicom Organizacionog odbora, kojom je predsedavao Nenad Stevanović, predsednik Opštine, prošlog utorka i zvanično su krenule pripreme za naredni, osmi po redu, Sajam šljiva u Osečini. Ovogodišnja privredno-turistička i kulturno zabavna manifestacija u čast naše najrasprostranjenije voćarske kulture, odvijaće se po već ustaljenom konceptu, ali sa delimičnim osveženjima i poboljšanjima u pojedinim detaljima, rečeno je na ovom skupu.

– Program moramo praviti i realizovati prema troškovniku koji je projektovan na iznos od najviše sedam miliona dinara. Ministarstvo finansija i privrede Vlade Republike Srbije preko Sektora za turizam odobrilo nam je 3,3 miliona, opštinski budžet izdvojio za te namene dva miliona, a očekujemo da od sajamskih prihoda i donacija ostvarimo još 1,7 miliona. Sredstva će biti utrošena za organizaciju ovog velikog događaja, počev od priređivanja kulturno-zabavnog programa i vatrometa, preko stvaranja uslova za što uspešnije predstavljanje lokalnih šljivarskih brendova i investicionih potencijala u privredi, posebno u voćarstvu i turizmu, onda za doček zvanica iz zemlje i inostranstva, do nagrada i podsticaja najboljih učesnika Sajma u svim oblastima – kaže Stevanović.

U toku tri sajamske večeri biće održano isto toliko koncerata popularnih solista i bendova u različitim muzičkim žanrovima, a neće izostati ni tradicionalni defile nekoliko stotina mladih odevenih u atraktivne kostime ili opremu u kojoj oni realizuju javne nastupe svojih umetničkih ili sportskih družina. Očekuje se da će sveobuhvatni program manifestacije biti pripremljen već u toku iduće sedmice.

 

Scroll To Top