VESTI:
Početna / vesti / U SUBOTU I NEDELJU, 3. 4. MAJA – Sećanje na pilota Milenka Pavlovića
U SUBOTU I NEDELJU, 3. 4. MAJA – Sećanje na pilota Milenka Pavlovića

U SUBOTU I NEDELJU, 3. 4. MAJA – Sećanje na pilota Milenka Pavlovića

Vojska Srbije – 204. lovačko avijacijski puk, Grad Valjevo i Opština Osečina zajedno će obeležiti 15 godina od pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića, komandanta 204. lovačkog avijacijskog puka.
Tim povodom u Galeriji Doma kulture u Osečini, u subotu u 17 časova, biće otvorena izložba maketa vazduhoplova u čast pilota Pavlovića. U 20 časova održaće se Svečana akedemija povodom obeležavanja 15. godina od pogibije neustrašivog „Viteza neba”.
U Danu sećanja, na Svečanoj akademiji pod nazivom „Plava linija Života”, himnu će otpevati Gradski hor ljevskog „Abraševića”. Potom će uslediti pozdravne reči Nenad Stevanovića, predsednika Opštine Osečina, zatim predstavnika Vojske Srbije i grada Valjeva. U nastavku programa nastupiće glumci Ljubivoje Bube Marković, Tamara Tomanović i Omladinska pozorišna scena iz Valjeva, zatim etno grupa Udruženja „SVeti Georgije” iz Valjeva i pevačica Zorana Pavić. Na kraju će biti prikazan film Radio televizije Srbije „Let u smrt”.
Sutradan, u nedelju, u Gornjem Crniljevu održaće se parastos poginulim rodoljubima iz ovog sela u oslobodilačkim ratovima Srbije (9.30), zatim obaviti polaganje venaca (10.00), a potom održati prigodan kulturni i sportski program.
Tog dana, članovi porodice, delegacije Vojske Srbije, Grada Valjeva i Opštine Osečina položiće vence ne samo u gornjem crniljevu već i Valjevu, Bujačiću i na groblju u Batajnici, gde je Milenko Pavlović sahranjen.

Scroll To Top