ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / Календар дешавања у наредне три недеље
Календар дешавања у наредне три недеље

Календар дешавања у наредне три недеље

Од 12. априла до 4. маја, по утврђеном календару обележавања најважнијих општинских датума, следи низ пригодних манифестација на територији општине Осечина или ван ње у којима ће узети учешће грађани или представници ове заједнице.

Увод у предстојећа дешавања уследиће у недељу, 12. априла, на Васкрс, за када је заказан сусрет са завичајцима, односно земљацима који живе и раде далеко од свог родног краја.

У четвртак, 16. априла, уз пригодан програм и доделу најзначајнијег општинског признања – Награде општине – најбољим и најистакнутијим појединцима и колективима у прошлој години, биће свечано обележен Дан општине Осечина. Истовремено, Основна школа „Браћа Недић” традиционално ће прославити Дан школе, а општинска и школска делегација положиће свеже цвеће и освежити сећања на славне претке браћу Недиће крај манастира у Чокешини, где су они у чувеном боју против Турака дали своје животе у Првом српском устанку.

Меморијал у Горњем Црниљеву у част пилота Миленка Павловића и родољуба из овог села, који су дали своје животе у ратовима за ослобођење Србије, уместо како је уобичајено у последњу недељу пред дан пилотове погибије, овог пута биће организован нешто раније: академијом у Осечини 25. априла и културним и спортским програмом сутрадан у Павловићевом родном месту. А, 4. маја, представници Општине, месне заједнице, ловаца, спортиста и пријатеља посетиће место пада авиона у Бујачићу, споменик у Ваљеву и „вечну кућу” Миленка Павловића у Батајници.

Дан пре тога, у недељу, 3. маја, биће прослављена општинска крсна слава, која је посвећена заштитнику Светом Николају Жичком.

Scroll To Top