ВЕСТИ:
Почетна / вести / пољопривреда / „ЗНАЊЕ-ИМАЊЕ” У ОСЕЧИНИ: О шљиварству и осталим адутима
„ЗНАЊЕ-ИМАЊЕ” У ОСЕЧИНИ: О шљиварству и осталим адутима

„ЗНАЊЕ-ИМАЊЕ” У ОСЕЧИНИ: О шљиварству и осталим адутима

Комплетан караван популарне телевизијске емисије „Знање-имање” посетио је општину Осечину. Емитовање је већ обављено на Радио телевизији Србије, у недељу, 20.децембра, али ће уследити и поновљања у репризним терминима, који ће бити објављени у дневној штампи.

Новинари Душан Величковић и Јелена С. Вукобрат (Уредник емисије је Јасмина Никитовић Стојичић) разговарали су са Ненадом Стевановићем, председником Општине и пољопривредницима из Гуњака, Горњег Црниљева, Гуњаке, Драгодола…

Желели су да од самих воћара из овог краја сазнају какве су шансе у производњи и пласману пре свега шљиве, по којој је Србија позната у целом свету, а Осечина један од лидера у држави и незванична престоница суве шљиве. Шта се највише исплати: сува, у џему или пекмезу, ракији шљивовици-препеченици, какво паковање, укус и идеју захтева тржиште приликом куповине купује тржиште, отворено су говорили досадашњи победници Сајма шљива Будимир Јовановић из Гуњака, Горан Симић и Горан Радовановић из Горњег Црниљева, предузетник Драгољуб Митровић (Сушара у Лопатњу), али и пчелар Ненад Вилотић из Царине, Коста Андрић, који се већ 20 година успешно бави овчарством….

Еминентни стручњаци препоручили су како сачувати воћњак у зимском мировању, а њихова реч чула се и око питања: да ли је и колико српска пољопривреда искористила споразум о слободној трговини са Европском Унијом?

Scroll To Top