ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ: Нови буџет – 326,7 милиона динара
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ: Нови буџет – 326,7 милиона динара

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ: Нови буџет – 326,7 милиона динара

На 20. редовне седница Скупштине општине Осечина, којом је председавала Златија Миличић, председница локалног парламента, у петак, 26. децембра, усвојен је општински буџет за 2016. годину. Овим документом буџетски приходи и примања планирани су у укупном износу од 326,7 милиона динара, што је за 11,54 више у односу на планиране приходе за 2015. годину.

Предлог је образложила Весна Павловић, начелница за привреду и буџет у Општинској управи, која је, између осталог, казала да је полазни основ за планирање прихода и расхода, поред важећих прописа, упутстава и предлога финансијских планова буџетских корисника, било је и сагледавање остварених прихода и извршених расхода од јануара до новембра 2015, као и у претходним годинама, односно реална очивања за долазећу годину.

Скупштина је на овој седници, осим тога, на предлог Општинског већа и својих радних тела усвајила Програм развоја спорта у општини за период 2015-2018, кога је образложио мр Драган Атанасов, професор Факултета за спорт. Донета су и решења и то: О давању сагласности на допуну Статута, као и на План рада Туристичке организација „Подгорина” (известилац је био Никола Томић), затим на План рада Дома здравља Осечина (известилац прим др Душан Миловановић), односно на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Осечина” (известилац Драган Андрић), као и на избор заменика правобраниоца Заједничког јавног правобранилаштва града Ваљева и општина Лајковац, Љиг, Мионица и Осечина.

Scroll To Top