ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / ЈАВНИ ПОЗИВ АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ : „Крушик – Пластика” (опет) на тендеру
ЈАВНИ ПОЗИВ АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ : „Крушик – Пластика” (опет) на тендеру

ЈАВНИ ПОЗИВ АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ : „Крушик – Пластика” (опет) на тендеру

С обзиром да претходна два покушаја нису дала жељене резултате, републичка Агенција за приватизацију објавила је нови  јавни позив домаћим и иностраним правним и физичким лицима, као и конзорцијумима правних и физичких лица, за учешће у поступку прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје капитала „Крушик-Пластике” АД, Осечина. Тако ће се ова фирма по трећи пут од 2006. године наћи у улози субјекта приватизације.

Агенција за приватизацију, према објављеним подацима, нуди на продају пакет акција „Крушик-Пластике” који представља 93,96 одсто капитала предузећа. Укупна вредност капитала који је предмет продаје процењена је на  843.299,70 евра, колико износи и почетна продајна цена. Заинтересовани купци могу поднети пријаве за учешће у поступку најкасније до 6. априла, а отварање понуда заказано је за 20. април  2015. године. Откупна цена за продајну документацију је 100.000 динара.

 Лане је на јавни позив Агенције за прикупљање понуда потенцијалних купаца за укупно 502 српска предузећа, међу којима је и фирма из Осечине, стигло укупно шест „писама” од заинтересованих из наше земље и иностранства за куповину или партнерство са „Крушик – Пластиком”. Тада су интересовање за осечанско привредно друштво у реструктурирању, које запошљава око 130 радника и за које је оцењено да има одрживо пословање, показале словеначке компаније „Roto Group” и „Gorenje”, као и „Eltras In” чије је седиште у Земуну, затим „Инмолд” из Пожеге, „Еколог” доо из Београда и Миодраг Петковић у својству физичког лица.

Scroll To Top