ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / „КРУШИК-ПЛАСТИКA” АД: Убудуће као државно предузеће!
„КРУШИК-ПЛАСТИКA” АД: Убудуће као државно предузеће!

„КРУШИК-ПЛАСТИКA” АД: Убудуће као државно предузеће!

Правоснажним решењем Привредног суда Ваљево усвојен и потврђен Унапред припремљени план реорганизације (УППР) „Крушик-Пластике”. На тај начин, са „леђа” најзачајнијег привредног колектива на територији општине Осечина скинут је велики терет, који је настао после две неуспешне приватизације и још неколико покушаја да се пронађе нови власник.

По речима Зорана Урошевића, генералног директора „Крушик Пластике”, већ је у току обавештавање поверилаца  о томе шта је све предузето у првих осам дана од дана правоснажности решења о потврђивању УППР.

-Пре свега, извршено је усаглашавање стања потраживања државних поверилаца на дан 23. марта, када је  решења постало правоснажно. Од тада је започео поступак конверзације потраживања тих поверилаца у трајни улог у капиталу „Крушик-Пластике” – каже Зоран Урошевић, генерални директор, подсећајући на то ко су главни повериоци: – У питању су, као што је познато, Агенција за осигурање депозита у име и за рачун Републике Србије Београд, затим Фонд за развој Републике Србије Београд, Република Србија-Министарство привреде-Фонд за развој Београд и Министарство финансија Републике Србије.

Директор Урошевић напомиње да је за 26. април заказана Скупштина акционарског друштва „Крушик-Пластика”, која би требало да усвоји  одлуке о конверзији, чиме би и практично био испуњен УППР у целости, што је иначе и најкраћи УППР у досадашњој пракси.

-Даље настављамо са радом као државно предузеће са значајно већим потраживањима од обавеза. Тренутно у „Крушик-пластици” ради 175 радника. Услед значајног повећања обима производње у 2016. години, до сада смо примили 20 нових, углавном младих чланова колектива. У наредним месецима предстоје нам инвестиције у машинске и складишне капацитете.

Повољан расплет УППР-а „Крушик – Пластике” добар је разлог за велико задовољство у локалној самоуправи, која је све време заједно са Владом Србије, менаџментом фирме и запосленима учествовала у тражењу најбољег пута за спас и бољу будућност предузећа и локалне заједнице.

Након свега, успешан рад у протеклом периоду и повољна атнмосфера у колективу сада подгревају оптимизам да ће ову годину обележити бројни рекорди. Почетком године пуштен је у продају нови модел водокотлића Крушик лукс”. У првом кварталу остварена је производња у вредности од 155 милиона динара. До почетка сезоне биће урађено и продато око 600.000 гајби за малине, затим 100.000 гајби за вишње, а рекордан промет очекује се и са сталним партнерима, као што су Застава – оружје из Крагујевца и купци резервоара из Аустрије. Недавно је отворено и тржиште Бугарске.

-Наши планови за будућност су константно повећање производње, повећање броја коопераната, развој и повећање броја сопствених производа. На тај начин створиће се услови за нова радна места што је и најзначајније не само за нашу фирму већ и за општину – додаје Урошевић.

И фудбалери шампионски

На радничким спортским играма колектива из општине Осечина у малом фудбалу, који су и ове сезоне  из вечери у вече пуниле трибине хале Спортског центра Осечина, екипа Крушик-Пластике” освојила је прво место. Одличне игре и шампионски трофеј  додатно су увеличали и улепшали велики успех на пословном плану.

Scroll To Top