ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / Носиоци најважнијих функција у новом сазиву
Носиоци најважнијих функција у новом сазиву

Носиоци најважнијих функција у новом сазиву

Драган Алексић, председник  општине Осечина

Нови председник Општине је Драган Алексић из Осечине, дипл. инж. машинства, који је за одборника изабран са изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђује”. Рођен је 1963. године у Осечини, где ја завршио основну школу. Гимназију је завршио у Ваљеву, а затим Машински факултет у Београду. Осам година је радио у предузећу „Крушик-Пластика” у Осечини, а од 1998. до 2014. године водио је предузеће Дал доо Осечина чији је био оснивач, сувласник и директор. Онда је све до верификације мандата народних посланика новоизабраног сазива на превременим парламентарним изборима био народни посланик у републичком парламенту.

Један је од оснивача Српске напредне странке и председник Општинског одбора у Осечини од оснивања. Живи у Осечини, отац је мушког детета.

 

Златија Миличић, председник Скупштине општине Осечина

И у наредном мандатном периоду дужност председника локалног парламента обављаће Златија Миличић, дипломирани правник из Осечине. Она је која за одборника изабрана са изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђује”. Рођена је 1958. године у Белотићу, са породицом живи у Осечини. Завршила је гимназију, а потом Правни факултет у Новом Саду. До сада је обављала различите правне послове и дужности (секретар ООУР Алумина у Шиду две године, сарадник за нормативне послове у Општинској управи Осечина годину дана, Општински судија за прекршаје пет година, начелник Одељења за општу управи и друштвене делатности Општинске управе две године, секретар Скупштине општине Осечина и секретар Општинске управе  пет година, судија Општинског суда у Осечини четири године, адвокат шест година, секретар Скупштине годину дана, поново адвокат годину дана, онда секретар „Крушик-Пластике” две године и председница Скупштине општине Осечина у минулом четворогодишњем мандату.      Има положен стручни испит за рад у државниим органима и положен правосудни испит. Удата је,  мајка двоје деце и члан Српске напредне странке.

 

Ненад Стевановић, заменик председника Општине

У новом сазиву дужност заменика председника Општине обављаће НЕНАД СТЕВАНОВИЋ, дипл.економиста из Осечине, који у протекла два мандата био на челу ове Општине. Рођен је 1969. године у Осечини.  Завршио је Економски факултет у Београду, смер Општа економија. Радо је четири  године у предузећу „Крушик-Пластика”, затим три године у ЗЗ „Подгорина-Аграр”, онда шест година као у  Републичком заводу за здравствено осигурање (као руководилац испоставе у Осечини. Од 2008. до 2016. године био је председник општине Осечина.

У периоду од 2009.-2010. године обављао је дужност  председника У.О. Националног парка „Тара” у Бајиној Башти, а од 2010.-2011. године  члан Већа локалних и регионалних власти Савета Европе у Стразбуру.

 

Милица Драјић, заменик председника Скупштине општине

Досадашња заменица председнице Скупштине општине  Милица Драјић из Осечине, дипл. инжењер за менаџмент, обављаће ту дужност и у наредне четири године. Рођена је 1957. године у Мачванском Прњавору. Завршила је средњу фармацеутску школу, а затим и Факултет организационих наука у Београду. Запослена је у Апотеци Ваљево на радном месту шефа Апотекарске јединице Пецка. Више од тридесет година живи у Осечини, мајка је двоје деце и није члан ни једне странке.

 

Чланови Општинског већа

 Поред председника Општине и његовог заменика, који су по функцији у Општинском већу, нови чланови Већа су:

1.Горан Поповић из Пецке, специјалиста за ТТ мреже. Рођен је 1974. године. Основну школу завршио је у Пецкој, а средњу у Београду. Запослен је у Осечини у Радној јединици „Телекома”, а живи у Пецкој. Ожењен је и отац двоје деце.

2.Горан Спасојевић из Осечине, дипломирани инжењер производног менаџмента. Рођен је 1975. године. Од 2002. године ради у ЈКП „Осечина”  на радном месту шефа механизације и службе одржавања путева. Последње четири године био је члан Општинског већа општине. Ожењен је, отац двоје деце, живи у Осечини.

3.Жељко Грујичић  из Комирића, економски техничар. Рођен је 1978. године. Актуелни је председник Савета МЗ Комирић, тренутно запослен на одређено време на пословима помоћног радника у ОШ „Браћа Недић” – Издвојено одељење у Комирићу. Живи у овом селу у породичној кући са родитељима, неожењен је и без деце.

4.Милорад Радуловић из Комирића, КВ машинбравар . Рођен је 1967. године, а запослен у предузећу „Крушик-Пластика”. У претходна два скупштинска сазива био је члан Општинског већа. Живи у Комирићу у породичној кући са родитељима, неожењен је и  без деце.

5.Живко Саватић из Белотића, рођен 1962. године. Основну школу завршио је у Осечини, а средњу у Лозници. Више од десет година је приватни предузетник, а у два мандата у претходном периоду обављао дужност председника Савета МЗ Белотић. Одборник Скупштине општине Осечина у више мандата.

 Младенка Ненадовић, секретар Скупштине општине Осечина

Једино ново лице у органима локалне власти је Младенка Ненадовић из Царине, која је на предлог председнице Скупштине Златије Миличић постављена за секретара Скупштине општине. Младенка ненадовић рођена је 1981. године. Основну школу завршила у Осечини, гимназију у Ваљеву, а Правни факултет у Крагујевцу. Годину дана волонтирала је као адвокатски приправник у Aдвокатској канцеларији Љубисава Гладовић у Осечини, а од 2011. године ради у Предшколској установи „Лане” у Осечини на радном месту секретар установе. Положила је стручни испит за рад у органима управе. Живи у Царини, удата је и мајка двоје деце.

 

Scroll To Top