ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / СЕДНИЦА СО: По свим тачкама скоро – једногласно!
СЕДНИЦА СО: По свим тачкама скоро – једногласно!

СЕДНИЦА СО: По свим тачкама скоро – једногласно!

Седамнаеста редовна седница Скупштине општине, коју је заказала и њом председавала Златија Миличић, председница локалног парламента, да ли због присуства камера  и микрофона и новинарских екипа и појединаца или из неких других разлога, протекла је не само студијском амбијенту већ и у готово позоришној атмосфери.

Власт и опозиција, наравно, нису ни овог пута имали баш исте ставове по свим питањима, али су норме из Пословника у највећој мери испоштаване, а све одлуке донете великом већином присутних одборника, понеке и готово једногласно.

На почетку, Скупштина је усвојила предложену промену Статута општине. Затим су донете две одлуке, које ову заједницу приближавају европским стандардима. Прва, о усвајању Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу, а друга, о равноправности полова у општини Осечина.

Највише пажње у првом делу седнице посвећено је завршном рачуну општинског буџета за 2014. Годину, уз који је ишао и извештај о недавно извршеној ревизији консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета општине за прошлу годину. Након усвајања, донето још неколико важних докумената: један се односи на накнаду за заштиту и унапређење животне средине, други на усвајању Локалног акционог плана за унапређење положаја избеглих или интерно расељених лица за период 2015-2019. године, а решењима је извршена замена члана општинског Савета за безбедност (Јована Милановић уместо Анђелке Павловић), затим именован директор Дома здравља „Осечина” (др Душан Миловановић) и дата сагласност на Програм рада Црвеног крста Осечина.

Закључцима су прихваћени извештаји о раду за 2014. годину: Општинске управе, затим Спортског центра Осечина и Заједничког јавног правобранилаштва града Ваљева и општина Лајковац, Љиг, Мионица и Осечина.

Scroll To Top