ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / СЕДНИЦА СО: Усвојен ребаланс буџета
СЕДНИЦА СО: Усвојен ребаланс буџета

СЕДНИЦА СО: Усвојен ребаланс буџета

Без обзира на висину помоћи коју Влада Србије определи општини Осечини за санацију штета од мајских поплава и клизишта, део планираних обавеза у општинском буџету, за које је процењено да у овом тренутку нису неопходне, значајно је кресан. На редовној седници Скупштине општине, на којој је у оквиру најважније тачке дневног реда донета одлука о изменама и допунама буџета за 2014. годину, у билансном делу планирано је повећање прихода и примања, као и расхода по свим изворима финансирања, за 16,8 милиона динара. Усвојеним ребалансом дошло је до преусмеравања средстава са позиција код којих је то могуће на санацију штета од непогода. Уједно, буџетом чији су приходи сада планирани у укупном износу од 357 милиона динара, код појединих корисника усклађени су досадашњи обим расхода и процена остварења укупних прихода.
Скупштина је овом приликом донела завршни рачун буџета за 2013. годину (приходи 317,8, а расходи 310,2 милиона динара), затим прихватила извештај Штаба за ванредне ситуације за време ванредног стања од 14. до 29. маја, као и извештаје о раду у претходној години и програме неколико овдашњих буџетских корисника за текући и наредни период.
Иако је приликом доношења одлука, па и оне о ребалансу буџета, међу одборницима постигнут висок степен сагласности око већине питања, на почетку седнице није изгледало да ће све бити „глатко као по лоју”. Наиме, усвајање дневног реда потрајало је око сат и по, а ово „успоравање” је произашло услед бројних примедби одборника које су се односиле на неадекватне услове за рад, затим преобиман материјал, кашњење одговора на одборничка питања са претходних седница, као и захтева да се сваки пут читав ток заседања преноси на локалној радио станици.
– Било је неоснованих, али и основаних примедби, које ћемо у складу са нашим могућностима покушати да поправимо – рекла нам је Златија Миличић, председник СО.

Scroll To Top