VESTI:
Početna / vesti / poplave / PRIJATELJI UZ OSEČINU: Pomoć prikupljaju Slovenci, Hrvati, Crnogorci, Makedonci…
PRIJATELJI UZ OSEČINU: Pomoć prikupljaju Slovenci, Hrvati, Crnogorci, Makedonci…

PRIJATELJI UZ OSEČINU: Pomoć prikupljaju Slovenci, Hrvati, Crnogorci, Makedonci…

Slovenačke opštine Središće na Dravi i Ormož započele su prikupljanje novčane i robne pomoći prijateljima iz opštine Osečine kako bi oni što lakše prebrodili nevolje nastale od poplave i aktiviranja klizišta i odrona. Pomoć su ponudile i opštine Nedelišće (Hrvatska) i Herceg-Novi (Crna Gora), sa kojima Osečina ima dugogodišnju dobru saradnju. Skopska opština Đorče Petrov izrazila je spremnost da primi već broj dece kod se situacija ne stabilizuje, a Novi Pazar je pokazao spremnost da prihvati bolesnike koji su na dijalizi. I bratska opština Zubin Potok sa Kosova pokazala je spremnost da pomogne.
Inače, Grad Novi Pazar je prvi uplatio novčanu pomoć u iznosu od 200.000 dinara i odmah poslao humanitarni paket sa hranom i ćebadima. Novčanu pomoć od 500.000 dinara odobrila je opština Odžaci, a iz zemlje i inostranstva svaki čas se javljaju brojni pojedinci i kolektivi sa iskrenim namerama da ublaže posledice katastrofalnih nepogoda.
-Iz Ambasade Republike Češke u Beogradu preneta nam je velika zabrinutost ambasadorke Ivane Hlapsove za ono što nas je snašlo, ali i poruka da ova prijateljska države, koja je u bliskoj prošlosti realizovala nekoliko donatorskih projekata u opštini Osečina, priprema odgovarajuću pomoć – kaže predsednik Stevanović.

Scroll To Top