VESTI:
Početna / vesti / privreda / KANCELARIJA ZA LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ – Predlog ekonomskog programa
KANCELARIJA ZA LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ – Predlog ekonomskog programa

KANCELARIJA ZA LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ – Predlog ekonomskog programa

Nakon dužeg perioda istraživanja i konsultovanja sa relevantnim organizacijama, kao što su Privredna komora Srbije, Nacionalna asocijacija za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), opštinska Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj uradila je predlog ekonomskog programa opštine Osečina za period od 2015. do 2020. godine.

– Pojedini delovi i predlozi mogu da se koriste parcijalno u zavisnosti od rasploživih sredstava i stanja budžeta. Primena je već počela u oblasti poljoprivrede i podrške privredi, ali se pun zamah očekuje od 2015. godine. To se poklapa i sa početkom primene programskog budžetiranja  koje je najavljeno za naredni period – kaže Miodrag Stanišić, koordinator Kancelarije, ističući da je saradnja sa državnim institucijama, pre svega SIEPA-om, odlična i da se zajednički već radi na pronalaženju partnera za postojeće kompanije, kao i na privlačenju bar jedne greenfield – investicije u oblasti prerade voća, što je, kako se ocenjuje, najveća šansa ovdašnje privrede.

On napominje da će dinamika sledećih koraka zavisiti od mogućnosti budžeta i angažovanja u zemlji i inostranstvu. Uveren je da je napravljen prvi u nizu potrebnih koraka na putu ka pronalaženju rešenja za smanjenje nezaposlenosti, a to je više od dve decenije jedno od najvažnijih pitanja u ovoj opštini.

Iz rada Kancelarije u prethodnom periodu, Stanišić izdvaja pripremu publikacije o Investicionim potencijalima opštine  Osečina, koja je prevedena na pet jezika (engleski, ruski, italijanski, francuski i nemački), kao i budnost slučaju privatizacije kompanije u stečaju „Intema”, gde je pružena sva neophodna pomoć i asistencija da bi se privatizacija uspešno okončala.

Scroll To Top