ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / У оживљавање општинских привредних активности укључује се и Привредна комора Србије
У оживљавање општинских привредних активности укључује се и Привредна комора Србије

У оживљавање општинских привредних активности укључује се и Привредна комора Србије

Прошле седмице у Београду Милан Симић, заменик председника Општине и Миодраг Станишић, координатор општинске Канцеларије за локални економски развој, посетили су Привредну комору Србије, где су о економским потенцијалима Осечине и њиховом максималном ангажовању разковарали са Видом Џагић, потпредседником ПКС.

– Овом приликом од актуелених тема посебна пажња посвећена је компанији „Интема”, која је у стечају и чија се продаја очекује у наредном периоду. Вида Џагић је изразила спремност да нам помогне у проналажењу потенцијалног инвеститора, који би поново покренуо производњу и запослио људе у постојећим погонима „Интеме”- изјавио је Станишић.

Локална самоуправа Осечине упорно и стрпљиво припрема „терен” и тражи савезнике за оживљавање привреде на општинским просторима. Tо подразумева стављање у функцију свих расположивих капацитета, као и нова улагања. Циљ је да се на тај начин подигне квалитет живота у овој заједници и ублаже последице економске кризе, а пре свега смањи незапосленост, која представља једно од овдашњих горућих питања.

Важан део пута који води ка остваривању зацртаних планова је истицање својих вредности и упознавање могућих партнера са њима, заједнички је закључак представника Републичке привредне коморе и општине. Овом приликом детаљније је планирано представљање општине у просторијама Републичке привредне коморе, које би требало да се одржи у најскорије време, уз презентацију свих општинских могућности и потенцијалних локација за инвестиције.

Поред тога, Вида Џагић је сугерисала и обавезно учешће на предстојећем Сајму локалне самоуправе у Београду, с обзиром да се ради о догађају од изузетне важности на коме би општина Осечина, свакако, требало да се појави.

– Такође, разматрана је могућност да се организује посета Осечине од стране амбасадора из једног броја страних држава, којима би општина била домаћин, а који би тако могли и лично да се увере у сво оно што имамо и са чиме располажемо. Таква посета, највероватније, биће реализована наредног пролећа – истакао је Симић.

Фотографија: Миодраг Станишић, Вида Џагић и Милан Симић

 

Scroll To Top