ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / ДУГОРОЧНО ПЛАНИРАЊЕ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА: За нарадне три године
ДУГОРОЧНО ПЛАНИРАЊЕ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА: За нарадне три године

ДУГОРОЧНО ПЛАНИРАЊЕ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА: За нарадне три године

Оцењујући да је планирање општинског буџета један од најважнијих послова у свакој општини, у локалној самоуправи Осечине почели су први разговори око припрема буџета општине за наредне три године. Да би се што спремније дочекало најављено програмско буџетирање прва тема била је благовремено отклањање проблема који су се до сада јављали у функционисању система у самом локалу.

-Чињеница да трезор у општини отвара могућност грађења правог финансијског менаџмента, увођење више реда и одговорности, поштовања утврђених договора и рокова, као и елиминацију могућности мешања оних којима то није посао. Први корак је усаглашавање планова са директним и индиректним корисницима буџета, а потом уграђивање развојних пројеката и капиталних инфраструктурних за дужи период. Стални захтев остаје да се увек води рачуна о рационализацији, штедњи и могућностима да се увећају приходи, првенствено оних корисника буџета који зарађују – каже Милан Симић, заменик председника Општина.

Начелник Општинске управе Милан Урошевић додаје:

-Очекује нас нова организација радног простора, затим увођење електронског плаћања, прерасподела посла и појачавање тимског рада. Поред тога, потребно је да се обезбеди већа унутрашње контроле трошења буџетских средстава, онда разради систем награђивања, обезбеди стручно усавршавања и сертификација, као и, наравно, кажњавања оних који не испуњавају своје радне обавезе…

 

Scroll To Top