ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ВАЖНИХ ДАТУМА: Дан Општине из два дела
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ВАЖНИХ ДАТУМА: Дан Општине из два дела

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ВАЖНИХ ДАТУМА: Дан Општине из два дела

Дан општине Осечина, 16. април, ове године је по црквеном календару у Великој недељи. То је разлог због кога ће највећи општински празник овог пута бити обележен из два дела, обавестио нас је у име локалне самоуправе Ненад Стевановић, председник Општине.

Прво ће у среду, 16. априла, представници Општине и Основне школе „Браћа Недић” на градском тргу положити венце и цвеће крај споменика браћи Недић (11.00), а у знак сећања и поштовања на славне претке, устанике и хајдуке, који су погинули пре 210 година са својом дружином у боју на Чокешини, у Првом српском устанку. После тога, у Музејском одељењу у Осечини биће отворена вишедневна изложба „Косовска битка са историјским освртом на браћу Мусић”(11.30). У оквиру програма је и полагање завета чланова друштва скаута-извађача „Сокол” из Осечине (12.00).

Други свечани и слављенички део Дана Општине заказан је за петак, 25. април. Предвиђено је да пријем за званице из иностранства буде приређен у преподневним часовима (10.30), а да се свечани програм у одржи у сали Народне библиотеке (од 11.00). Очекује се да госте, након интонирања државне химне, поздраве председник Општине, затим и директор ОШ „Браћа Недић”, која слави Дан школе. Овом приликом најистакнутијим житељима општине Осечина у прошлој години традиционално ће се доделити највеће општинско признање – Годишња награда Општине. Пригодне награде очекују и најбоље основце из слављеничке школе.

По завршетку ђачке приредбе гости и домаћини посетиће Издвојено одељење Економске школе Ваљево (12. 30) и присуствовати освештавању ученичког дома (13.15). Свечани ручак биће послужен у школској сали (15.00).

Иза Дана општине уследиће још два важна датума за ову заједницу. Наиме, у суботу, 3. маја, на дан Светог владике Николаја (Велимировића) биће прослављена Крсна слава општине Осечина, а дан касније, у недељу, 4. маја, на меморијалном скупу у Горњем Црниљеву, на достојан начин, као и претходних година, обележиће се 15. годишњица од погибије пилота пуковника Миленка Павловића, команданта 204. Ловачко-авијацијског пука, у неравноправној борби са НАТО авијацијом изнад родног краја.

Scroll To Top