ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / СКУПШТИНА: Признање математичару и агроному
СКУПШТИНА: Признање математичару и агроному

СКУПШТИНА: Признање математичару и агроному

Награду општине Осечина за 2014. годину, највеће годишње општинско признање за достигнућа која су постала доступна јавности у току претходне године добиће: Никола Васиљевић из Царине код Пецке, ученик првог разреда специјалног математичког одељења Ваљевске гимназије, и Љупко Миловановић из Осечине, пољопривредни инжењер, који после четири деценије рада у овдашњим пољопривредним фирмама и органима локалне самоуправе сада очекује решење за одлазак у заслужену пензију.

Одлуку о томе, на предлог Комисије за сарадњу и друштвена признања, једногласно су донели одборници Скупштине општине на свом редовном заседању, које је одржано прошлог понедељка. Лауреатима ће награде бити уручене 16. априла на свечаности поводом Дана општине Осечина.

Између шест предложених кандидата (два колектива и четири појединаца), Васиљевића је у области стваралаштва ученика и студената посебно препоручило освојено треће место на Републичком такмичењу из математетике у пролеће 2013. године у конкуренцији основца, када је био ученик осмог разреда Основне школе „Војвода Мишић” из Пецке, али и низ других одличних резултата, оцена и активности из свих школских предмата. Миловановић је награђен за континуирани рад и укупне остварене резултате у области пољопривреде и руралног развоја. Лане је посебно значајно било његово ангажовање на организацији Сајма шљива, у чему је међу најактивнијима од настанка ове манифестације, затим на пружању помоћи газдинствима за унапређење свог рада и лакше остваривање права на субвенције, пре тога на успешно реализованом попису пољопривреде на нивоу општине…

Скупштина је овом приликом одлучила и о прибављању неопходног земљишта за наставак радова на другој фази обилазници око Осечине и регулисању Ловачке реке узводно од насеља Бела врба. У другом делу седнице усвојени су извештаји о раду у прошлој години Дома здравља, Народне библиотеке и Црвеног крста, као и планови и програми за 2014. годину неколико фирми и установа које се делом или претежно финасирају из општинског буџета.

Scroll To Top