ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ЛОКАЛНИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ – Предлог економског програма
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ЛОКАЛНИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ – Предлог економског програма

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ЛОКАЛНИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ – Предлог економског програма

Након дужег периода истраживања и консултовања са релевантним организацијама, као што су Привредна комора Србије, Национална асоцијација за локални економски развој (НАЛЕД) и Агенција за страна улагања и промоцију извоза Републике Србије (СИЕПА), општинска Канцеларија за локални економски развој урадила је предлог економског програма општине Осечина за период од 2015. до 2020. године.

– Поједини делови и предлози могу да се користе парцијално у зависности од распложивих средстава и стања буџета. Примена је већ почела у области пољопривреде и подршке привреди, али се пун замах очекује од 2015. године. То се поклапа и са почетком примене програмског буџетирања  које је најављено за наредни период – каже Миодраг Станишић, координатор Канцеларије, истичући да је сарадња са државним институцијама, пре свега СИЕПА-ом, одлична и да се заједнички већ ради на проналажењу партнера за постојеће компаније, као и на привлачењу бар једне greenfield – инвестиције у области прераде воћа, што је, како се оцењује, највећа шанса овдашње привреде.

Он напомиње да ће динамика следећих корака зависити од могућности буџета и ангажовања у земљи и иностранству. Уверен је да је направљен први у низу потребних корака на путу ка проналажењу решења за смањење незапослености, а то је више од две деценије једно од најважнијих питања у овој општини.

Из рада Канцеларије у претходном периоду, Станишић издваја припрему публикације о Инвестиционим потенцијалима општине  Осечина, која је преведена на пет језика (енглески, руски, италијански, француски и немачки), као и будност случају приватизације компаније у стечају „Интема”, где је пружена сва неопходна помоћ и асистенција да би се приватизација успешно окончала.

Scroll To Top