VESTI:
Početna / vesti / sport / KARATE: DRŽAVNO PRVENSTVO I MEĐUNARODNI TROMEČ
KARATE: DRŽAVNO PRVENSTVO I MEĐUNARODNI TROMEČ

KARATE: DRŽAVNO PRVENSTVO I MEĐUNARODNI TROMEČ

Petnaesto prvenstvo Srbije u karateu za sve uzrasne kategorije održaće se u nedelju, 19. maja, u hali Sportskog centra Osečina na šest tatamija (borilišta). Karate klub „Kaminari” iz Osečine, tehnički organizator ovog takmičenja, na osnovu prispelih najava, očekuje da će na njemu učestvovati preko 600 takmičara iz cele Republike, a da će tog dana Osečina biti u prilici da ugosti više od 1000 karatista i ljubitelja ove sportske veštine.

– Pored državnog prvenstva gledaoci će ovde moći da prisustvuju i atraktivnom međunarodnom karate tromeču između reprezentacija Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije – rekao nam je Dragan Spasojević, predsednik Organizacionog odbora ovog sportskog spektakla, majstor karatea, nosilac crnog pojasa, 3. dan, koji je u lokalnom klubu „Kaminari” istovremeno predsednik i trener – promoter karate škole „Šotokan”.

Najavljuje se da će prvenstvo otvoriti Nenad Stevanović, predsednik Opštine Osečina, kao i to da će ovom velikom sportskom događaju prisustvovati kompletno rukovodstvo ove karate asocijacije na čelu sa prof. Dušanom Dačićem, predsednikom Karate unije Srbije i selektorom državne reprezentacije.

Kreč i ćumur za organizaciju

Problem nedostatka sredstava za organizaciju državnog prvenstva i prvog međunarodnog karate meča u Osečini, veliki entuzijasta karate sporta Dragan Spasojević, rešava na taj način što je ovih dana ispekao na tradicionalan način kreč i ćumur, čijom prodajom će pokriti onaj deo troškova ovog sportskog spektakla za koji nije bio u mogućnosti da nađe sponzore na ovom području.

 

Scroll To Top