VESTI:
Početna / vesti / turizam / NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU: Za svakog po nešto
NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU: Za svakog po nešto

NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU: Za svakog po nešto

Najveće interesovanje brojnih posetilaca štanda Turističke organizacije „Podgorina”  na nedavno održanom 36. međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu privukli su već prilično afirmisani brendovi podgorske šljivarske proizvodnje, koje Osečina plasira preko svog Sajma šljiva, kao i drugi sadržaji ove privredno-turističke manifestacije, koja se održava svake godine poslednjeg vikenda u avgustu.

– Nekoliko organizovanih grupa i veći broj pojedinaca najavili su dolazak na deveti Sajam šljiva (od 29. do 31. avgusta). Zainteresovani su da tom prilikom posete i naše kulturno-istorijske spomenike i pravoslavne hramove, pre svega staru crkvu brvnaru u Skadru i manastire na Rožnju i u Plušcu, zatim Tešmanov konak, autentično jedinstveno srpsko  dobrostojeće gazdinstvo sa okućnicom iz 19. veka, ali i da kroz osmišljene pešačke ture upoznaju lepotu prirode našeg  brdsko-planinskog kraja – kaže Nikola Tomić, direktor TO „Podgorina”.

Pored zanimanja za Sajam šljiva, predmet pažnje bile su i druge ovdašnje manifestacije koje se održavaju na opštinskoj teritoriji. To se odnosi na  Memorijalni skup u Gornjem Crniljevu i Sabor kod topa u Bratačiću, kao i na dva sadržaja sa lepom tradicijom koja, nažalost, trenutno nemaju stalni karakter održavanja. U pitanju su: smotra folkora „Potam povam preko Drine” i Likovna kolonija „Podgorina”.

– Posebnu pažnju izazvala je ponuda za letnji boravak po pristupačnim cenama u smeštajnim kapacitetima Sportskog centra Osečina uz mogućnost besplatnog korišćenja sportskih objekata koji su u odličnom stanju, počev od otvorenih bazena, preko hale, teretane, fitnes centra i terena za male sportove do teniskog i fudbalskog igrališta – ističe Nenad Pantelić, stručni saradnik u TO „Podgorina”.

 Sportski klubovi, sekcije i škole u raznim disciplinama raspitivali su se o detaljima vezanim za priprema prvenstveno mlađih kategorija, ali i oko učešća na zanimljivim turnirima mladih košarkaša, fudbalera i odbojkašica, po čijoj se odličnoj organizaciji i kvalitetu učesnika Osečina, takođe, pročula.

– Beograđane i ostale domaće i strane turiste koji su svratili na naš štand služili smo prepoznatljivim gastronomskim specijalitetima, ali i zdravom hranom i domaćim napicima sa našeg područja. Širom smo otvorili vrata za novi iskorak u razvoju seoskog turizma ili odmora na selu, kako to neki vole da kažu, gde gosti imaju šansu da kroz ispomoć domaćinima u poljoprivrednim i kućevnim radovima jeftinije letuju, čak i obezbede deo zimnice za svoju porodicu – napominje Zorica Tešanović, vlasnica privlačnog privatnog pansiona na granici između urbanog i ruralog dela mesta.

Scroll To Top