ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / Потписани уговори са 60 стипендистa
Потписани уговори са 60 стипендистa

Потписани уговори са 60 стипендистa

Са 17 одличних студената са територије Осечина, којима је само неколико дана раније одобрена општинска стипендија за текућу школску годину, председник Општине Ненад Стевановић потписао је прошлог петка уговоре о стипендирању. Прецизирано је да се висина ове врсте помоћи студентима утврђује према неопорезивом износу стипендије у години у којој се врши исплата.

Стипендије, које тренутно износе око 9.500 динара сада су нешто веће од државних, исплаћују се почев од 1. октобра у 10 месечних рата, односно пет за завршну годину студија када редовна настава траје парни број семестара (за јул и август нема исплата).

Председник Стевановић је пожелео академцима да до краја студија буду успешни. Уз наду да ће тада бити посла за све изразио је и жељу да се по завршетку они врате у завичај и својим знањем и радом дају допринос његовом успешнијем развоју, а онима који потраже срећу на другој страни поручио је да увек имају у срцу свиј родни крај.

Уз нове стипендисте, 14 који су испунили конкурсне школске и материјалне услове и три чија будућа занимања имају дефицитаран карактер у овој општини, на списку корисника стипендије из општинског буџета, сада се налази 60 студената јер њих 43 још од раније користе ово право.

Scroll To Top