ВЕСТИ:
Почетна / вести / туризам / НА САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ: За сваког по нешто
НА САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ: За сваког по нешто

НА САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ: За сваког по нешто

Највеће интересовање бројних посетилаца штанда Туристичке организације „Подгорина”  на недавно одржаном 36. међународном Сајму туризма у Београду привукли су већ прилично афирмисани брендови подгорске шљиварске производње, које Осечина пласира преко свог Сајма шљива, као и други садржаји ове привредно-туристичке манифестације, која се одржава сваке године последњег викенда у августу.

– Неколико организованих група и већи број појединаца најавили су долазак на девети Сајам шљива (од 29. до 31. августа). Заинтересовани су да том приликом посете и наше културно-историјске споменике и православне храмове, пре свега стару цркву брвнару у Скадру и манастире на Рожњу и у Плушцу, затим Тешманов конак, аутентично јединствено српско  добростојеће газдинство са окућницом из 19. века, али и да кроз осмишљене пешачке туре упознају лепоту природе нашег  брдско-планинског краја – каже Никола Томић, директор ТО „Подгорина”.

Поред занимања за Сајам шљива, предмет пажње биле су и друге овдашње манифестације које се одржавају на општинској територији. То се односи на  Меморијални скуп у Горњем Црниљеву и Сабор код топа у Братачићу, као и на два садржаја са лепом традицијом која, нажалост, тренутно немају стални карактер одржавања. У питању су: смотра фолкора „Потам повам преко Дрине” и Ликовна колонија „Подгорина”.

– Посебну пажњу изазвала је понуда за летњи боравак по приступачним ценама у смештајним капацитетима Спортског центра Осечина уз могућност бесплатног коришћења спортских објеката који су у одличном стању, почев од отворених базена, преко хале, теретане, фитнес центра и терена за мале спортове до тениског и фудбалског игралишта – истиче Ненад Пантелић, стручни сарадник у ТО „Подгорина”.

 Спортски клубови, секције и школе у разним дисциплинама распитивали су се о детаљима везаним за припрема првенствено млађих категорија, али и око учешћа на занимљивим турнирима младих кошаркаша, фудбалера и одбојкашица, по чијој се одличној организацији и квалитету учесника Осечина, такође, прочула.

– Београђане и остале домаће и стране туристе који су свратили на наш штанд служили смо препознатљивим гастрономским специјалитетима, али и здравом храном и домаћим напицима са нашег подручја. Широм смо отворили врата за нови искорак у развоју сеоског туризма или одмора на селу, како то неки воле да кажу, где гости имају шансу да кроз испомоћ домаћинима у пољопривредним и кућевним радовима јефтиније летују, чак и обезбеде део зимнице за своју породицу – напомиње Зорица Тешановић, власница привлачног приватног пансиона на граници између урбаног и руралог дела места.

Scroll To Top