VESTI:
Početna / 2013

Yearly Archives: 2013

LEKSIKON NAJZNAČAJNIJIH U SRBIJI 2011-2013: Troje iz Osečine

Beogradski Zavod za udžbenike objavio je knjigu u kojoj je predstavljeno 3.574, po izboru autora, najznačajnijih ličnosti u Srbiji u periodu 2011-2013. godine. Među njima je i troje iz Osečine.To su: Vera Pavlović (Osečina, 1959), sudija Osnovnog suda Valjevo, koja živi u Osečini, zatim Radomir Popović (Skadar, 1954), redovni profesor ... Read More »

DONET OPŠTINSKI BUDŽET ZA 2014: Prihodi i rashodi po 316,8 miliona dinara

opstina

Skupština opštine Osečina, na sednici održanoj 25. decembra, planirala je prihode i primanja budžeta opštine za 2014. godinu u ukupnom iznosu od po 316.931.000 dinara, što je za oko 17 odsto manje u odnosu na planirane prihode budžeta za 2013. godinu.Najveća stavka u strukturi prihoda su prilivi koji se očekuju ... Read More »

LIGAŠKA TAKMIČENJA ODBOJKAŠICA: U Peckoj kao nekada

odbojka

Već sama činjenica da se četiri klupske takmičarske ekipe ŽOK Osečine sa blizu 100 registrovanih igračica nalaze u odgovarajućim ligaškim nadmetanjima predstavlja svojevrstan podvig za ovaj klub i opštinu. Odbojka se intenzivno razvija u opštinskom sedištu, ali je oživela i u Peckoj, gde jedna od selekcija nastupa kao domaćin. Atmosfera ... Read More »

In memoriam Miroslav – Mile Radulović

U ponedeljak, 30. decembra u svom stanu u Osečini, u 59. godini života iznenada je preminuo Miroslav – Mile Radulović.On je u najvećem delu svog radnog veka obavljao dužnost komandira Vatrogasno-spasilačke jedinice u Osečini. Iza sebe ostavio je suprugu, sina i ćerku.Sahranjen je 31. januara u novom delu gradskog groblja ... Read More »

HUMANOST NA DELU: U 2013. godini – 300 davalaca krvi

krv

– U vreme kada davalaštvo i celokupni humanitarni rad prolaze kroz krizni period, dobrovoljni davaoci krvi iz opštine Osečina ne posustaju, što je za svaku pohvalu! – kaže Snežana Andrić, sekretar Crvenog krsta, obaveštavajući nas da je u prošlonedeljnoj, poslednjoj akciji u 2013. godini, u Osečini i Peckoj prikupljeno 27 ... Read More »

KOŠARKA: Sredinom januara Međunarodni turnir pionira „Osečanski pobednik”

kosarka

Beogradski Partizan, predstavnik Crne Gore Kotor, valjevski klubovi Metalac i Student, Foka iz Kragujevca i Osečina učesnici su velikog međunarodnog košarkaškog turnira za pionire pod nazivom „Osečanski pobednik, koji će se održati od 16. do 18. januara u hali Sportskog centra „Osečina”.– Mladi košarkaši Kotora u to vreme biće na ... Read More »

DONACIJA VLADE JAPANA: U blaženi problemi u zdravstvu

donacija japana

– Zahvaljujući dragocenoj pomoći od Vlade Japana, koja je donirala Domu zdravlja u Osečini ambulantno vozilo i opremu vrednu 70.000 evra, značajno su se popravili uslovi za rad u ovoj ustanovi i njenoj zdravstvenoj stanici u Peckoj. Donacija dosta znači i lokalnom stanovništvu, koje za deo dijagnostičke procedure više ne ... Read More »

FIRMA „PODGORINA VOĆE”: Primer za isticanje

podgorina voce

Porodičnu firmu „Podgorina voće” iz Lopatnja, koja se bavi preradom voća, a razvila se uz pomoć sredstava iz „start ap” kredita Fonda za razvoj, prilikom nedavnog gostovanja u Osečini posetio je predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, dokorašnji ministar u Vladi Srbije. On je u razgovoru sa Dragoljubom i Zoricom ... Read More »

„AGROKARAVAN” INSTITUTA ZA RATARSTVO IZ NOVOG SADA: Osečina bolja od Krupnja

agrokaravan

Institut za ratarstvo i povrtarstvo je, ove zime, organizovao svojevrsan vid zimskih predavanja pod nazivom Agrokaravan, koji ima za cilj da kroz takmičenje u kvizu pruži poljoprivrednicima nova znanja. Učesnici u kvizu – po pet predstavnika iz svake opštine čiji su članovi mladi stručnjaci i dobri poljoprivrednici, koji ostvaruju zavidne ... Read More »

NAGRADA ZA LINGVISTIČKU SEKCIJU IZ OSEČINE: Šampioni Srbije za 2012/2013 godinu

jovan ćirilov

Lingvistička sekcija Osnovne škole „Braća Nedić” iz Osečine osvojila je prvu nagradu na takmičenju lingvističkih sekcija Srbije za 2012/2013 godinu, koje organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije.Ova lepa vest stigla je na adresu škole i nastavice Dragice Puljezević, profesora srpskog jezika i književnosti, koja već duži niz godina ... Read More »

Scroll To Top