ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / ФИРМА „ПОДГОРИНА ВОЋЕ”: Пример за истицање
ФИРМА „ПОДГОРИНА ВОЋЕ”: Пример за истицање

ФИРМА „ПОДГОРИНА ВОЋЕ”: Пример за истицање

Породичну фирму „Подгорина воће” из Лопатња, која се бави прерадом воћа, а развила се уз помоћ средстава из „старт ап” кредита Фонда за развој, приликом недавног гостовања у Осечини посетио је председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић, докорашњи министар у Влади Србије. Он је у разговору са Драгољубом и Зорицом Митровић, власницима ове мале компаније која у већем делу године запошљава двадесетак радника и сарађује са бројним кооперантима, изразио задовољство због сазнања да је подршка државе из времана док је он био у Влади допринела досадашњем успешном пословању ове фирме.

– Позитивни примери морају се истицати. Програм за почетнике у бизнису који омогућава свима, ма у ком делу Србије да живе, да започну свој посао, не само да је помагао вредним Митровићима већ и многим другим људима широм земље. Србији је потребан развој и зато Уједињени региони Србије неће мењати своју политику да почетници у бизинсу треба да добију новац да започну своју производњу – истакао је Динкић и додао да се политиком штедње и смањивања плата, која се тренутно заговара у Влади, не добија ништа. – У условима кад нема довољно посла, свако ограничавање плата и пензија значи да ће потрошња бити мања, а они који производе неће имати коме да продају своје производе. Када ионако танка производња још више буде угрожена онда ће почети отпуштање људе. Где ће тада да раде млади који завршавају школе?

За време боравка у Осечини, на директно питање чланова УРС-а, Млађан Динкић је категорично демантовао било какву повезаност Министарства на чијем челу је био, Уједињених региона Србије или њега лично са немилим догађајима везаним за „Интему”.

– У то време позвали су ме да учествујем у отварању већ подигнуте фабрике. Интересовали су се тада за могућност подршке од Фонда за развој. Пре него што су је добили доспели су им за плаћање ануитети, нагомилале обавезе према добављачима и покренут стечај. Ниједан државни динар није отишао на њихов рачун…- тврди Динкић.

Scroll To Top