ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / ДИНКИЋ И КАЛАНОВИЋКА: Будите „агресивнији” са захтевима за пут, средњу школу…
ДИНКИЋ И КАЛАНОВИЋКА: Будите „агресивнији” са захтевима за пут, средњу школу…

ДИНКИЋ И КАЛАНОВИЋКА: Будите „агресивнији” са захтевима за пут, средњу школу…

У разговору са представницима локалне коалиције на власти, коју у Осечини поред Уједињених региона Србије још чине Српска напредна странка, Нова Србија и Демократска странка Србије, челници УРС-а – Млађан Динкић, председник и Верица Калановић, потпредседник странке – поручили су општинском руководству да „агресивније” наступи према Влади Србије и ресорним министарствима са захтевима везаним за решавања важних питања за ову општину.

– Из времена док смо били у Влади са сигурношћу знамо да су из кредита Светске банке обезбеђена средства за реконструкцију и ревитализацију неколико путних праваца у Србији, међу којима је и деоница од Ваљева до Осечине. Мислим да се ради о износу од 300 милиона евра који се већ налазе на рачуну, тако да нема никаквих разлога да радови не крену чим гране пролеће, тим пре што пројекат постоји. Морате бити упорни и агресивни у наступима код надлежних из републичке власти да се овај пут ваљано уради – рекао је Динкић.

– Несхватљиво је да Осечина данас буде можда и једина општина ове величине и броја становника без средње школе. Искористите све могуће начине да обезбедите да овде дође министар, да му на лицу места изнесете ваше захтеве, који су, када је у питању средња школа, заиста оправдани – истакла је Верица Калановић.

Руководство УРС-а изразило је задовољство досадашњим функционисањем општинске власти и коректним међусобним односима између коалиционих партнера у њој. Уз честитке за „испољену далековидост приликом формирања владајуће коалиције без социјалиста”, доскорашњи министри у Влади Републике Србије пожелели су да се после парламентарних избора, које очекују ускоро, састав републичке власти буде „пресликан” из Осечине.

Scroll To Top