VESTI:
Početna / 2013 / jun

Monthly Archives: jun 2013

Priprema se VIII Sajam šljiva

Sednicom Organizacionog odbora, kojom je predsedavao Nenad Stevanović, predsednik Opštine, prošlog utorka i zvanično su krenule pripreme za naredni, osmi po redu, Sajam šljiva u Osečini. Ovogodišnja privredno-turistička i kulturno zabavna manifestacija u čast naše najrasprostranjenije voćarske kulture, odvijaće se po već ustaljenom konceptu, ali sa delimičnim osveženjima i poboljšanjima ... Read More »

SPORTSKI CENTAR:Nova sezona, stare cene

sportski centar

Od sredine prošle sedmice bazeni Sportskog centra Osečina otvoreni su za kupače. Cene ulaznica nisu menjane u odnosu na prethodnu sezonu i iznose dnevna – 120 dinara za odrasle i 80 dinara za decu, a pretplatne mesečne karte – 1.500, odnosno 800 dinara. Prvih dana nije bilo gužve, što je, ... Read More »

SEDNICA SO: JKP dobija nove organe

skupština opštine

Javno komunalno preduzeće „Osečina”, u cilju usklađivanja sa novim Zakonom o javnim preduzećima, u petak, 28. juna na sedmoj redovnoj sednici Skupštine opštine ostaće bez svojih dosadašnjih organa, a dobiti novi Nadzorni odbor koji će vršiti većinu njihovih nadležnosti. Lokalni parlament ovom prilikom odrediće i Komisiju za imenovanje direktora JKP ... Read More »

Održano književno veče Branka Pirgića

U Narodnoj biblioteci Osečina 20. juna odrzano je knjževno veče Branka Pirigića, pedagoga od koga su generacije đaka sticale znanja o jeziku, književnosti i uopšte o životu. Tokom ovog književnog druženja predstavljnjeni su njegovi prozni zapisi „Povratak u Suton” koji su objavljeni 1995. godine, zatim „Nebo nad Valjevom ” iz ... Read More »

Protiv ukidanja sudskih jedinica

skupština opštine

Odbornici SO Osečina izjasniće se 28. juna i o zaključku Advokatske komore Šabac, kojim se traži povlačenje iz skupštinske procedure predloženog Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih službi. Razlog je što ovaj propis predviđa ukidanje sudskih jedinica u opštinama koje ova Komora pokriva, a to su: Bogatić, Vladimirci, ... Read More »

Osnivačka Skupština Regionalne razvojne agencije

Predsednik Opštine Osečina Nenad Stevanović izabran je za prvog predsednika Skupštine Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine, koja je osnovana 17. juna u Loznici. Članovi Agencije, koja je registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću su grad Loznica, zatim opštine Krupanj, Ljubovija, Mali Zvornik i Osečina, kao i nekoliko udruženja ... Read More »

Ana Ivković na radionici u Sarajevu

Na subregionalnoj radionici, koju su 14. i 15. juna u Sarajevu zajednički organizovale biblioteke Gete instituta iz ovog grada, Zagreba i Beograda za učesnike iz balkanskih zemalja, tema je bila „Deca i knjige – koncepti i ideje za podsticanje čitanja kod dece do 13 godina”, pitanje koje postalo važno u ... Read More »

Na sajmu u Hrvatskoj

Predstavnici lokalne samouprave, privrede i Turističke organizacija „Podgorina” iz Osečine i ove godine – od 14. do 16. juna – nastupili su na tradicionalnom Međunarodnom sajmu preduzetništva MESAP u Nedelišću, u Hrvatskoj, gde su u posebno rezervisanom terminu sajamskog programa predstavili investicione potencijale i turističku ponudu opštine. – Naše peto ... Read More »

Iz Ljubovije stiže Nušićev „Pokojnik”

Pozorišni komad „Pokojnik” od Branislava Nušića biće izveden utorak, 25. juna, s početkom u 20 časova, u bioskopskoj sali Biblioteke u Osečini. Poznatu Nušićevu komediju izvode glumci Amaterskog pozorišta „Aleksandar Joković” iz Ljubovije, koje deluje u sastavu Biblioteke „Milovan Glišić” iz ovog mesta. Utorak, 25. jun, u 20 časova – ... Read More »

Još jedan brak između Srbina i Albanke

mladenci-srb-alb

Zahvaljujući posredovanju Vojislava Palije, veterinarskog tehničara iz Osečine, i njegovih prijatelja iz Crne Gore, koji su se već pročuli po dovođenju udavača iz Albanije u Srbiju, sklopljen je još jedan brak između Albanke i Srbina. Andrija Kovačević (24), poljoprivredni proizvođač iz Drenajića, na padinama Medvednika na teritoriji grada Valjeva, oženio ... Read More »

Scroll To Top