ВЕСТИ:
Почетна / вести / туризам / Припрема се VIII Сајам шљива
Припрема се VIII Сајам шљива

Припрема се VIII Сајам шљива

Седницом Организационог одбора, којом је председавао Ненад Стевановић, председник Општине, прошлог уторка и званично су кренуле припреме за наредни, осми по реду, Сајам шљива у Осечини. Овогодишња привредно-туристичка и културно забавна манифестација у част наше најраспрострањеније воћарске културе, одвијаће се по већ устаљеном концепту, али са делимичним освежењима и побољшањима у појединим детаљима, речено је на овом скупу.

– Програм морамо правити и реализовати према трошковнику који је пројектован на износ од највише седам милиона динара. Министарство финансија и привреде Владе Републике Србије преко Сектора за туризам одобрило нам је 3,3 милиона, општински буџет издвојио за те намене два милиона, а очекујемо да од сајамских прихода и донација остваримо још 1,7 милиона. Средства ће бити утрошена за организацију овог великог догађаја, почев од приређивања културно-забавног програма и ватромета, преко стварања услова за што успешније представљање локалних шљиварских брендова и инвестиционих потенцијала у привреди, посебно у воћарству и туризму, онда за дочек званица из земље и иностранства, до награда и подстицаја најбољих учесника Сајма у свим областима – каже Стевановић.

У току три сајамске вечери биће одржано исто толико концерата популарних солиста и бендова у различитим музичким жанровима, а неће изостати ни традиционални дефиле неколико стотина младих одевених у атрактивне костиме или опрему у којој они реализују јавне наступе својих уметничких или спортских дружина. Очекује се да ће свеобухватни програм манифестације бити припремљен већ у току идуће седмице.

 

Scroll To Top