ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / Оснивачка Скупштина Регионалне развојне агенције
Оснивачка Скупштина Регионалне развојне агенције

Оснивачка Скупштина Регионалне развојне агенције

Председник Општине Осечина Ненад Стевановић изабран је за првог председника Скупштине Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине, која је основана 17. јуна у Лозници. Чланови Агенције, која је регистрована као друштво са ограниченом одговорношћу су град Лозница, затим општине Крупањ, Љубовија, Мали Зворник и Осечина, као и неколико удружења привредника и предузетника са територије ових локалних самоуправа.

– Агенција ће пружати помоћ и давати подршку малим и средњим предузећима и предузетницима, односно унапређивати економски развој у овом делу Србије. Најважније активности биће усмерене на развијање партнерства на локалном, регионалном, националном и међународном плану између јавног и приватног сектора на реализацији развојних пројеката у циљу равномерног регионалног развоја, поспешивања целокупног развоја регије и проналажења финансијских средстава из домаћих и међународних извора за финансирање постојећих и будућих програма – изјавио је Стевановић након избора органа овог друштва.

Поред тога, он је рекао да ће Развојна агенција својим чланицама и заинтересованим субјектима давати расположиве информације о економској политици, затим о могућностима укључивања помоћи из иностранства и давати усмеравања у вези са прављењем пословних планова и позиционирањем на тржишту. Стевановић је најавио и пружање информација о правној регулативи и стандардима, онда организовање обуке и саветовања од интереса за привреду и предузетништво.

– Крајњи и најважнији циљ је стварање услова за бржи и што успешнији економски и социјални развој на територији пет локалних заједница – оснивача Агенције, истакао је Стевановић.

Scroll To Top