ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / Jош један брак између Србина и Албанке
Jош један брак између Србина и Албанке

Jош један брак између Србина и Албанке

Захваљујући посредовању Војислава Палије, ветеринарског техничара из Осечине, и његових пријатеља из Црне Горе, који су се већ прочули по довођењу удавача из Албаније у Србију, склопљен је још један брак између Албанке и Србина.

Андрија Ковачевић (24), пољопривредни произвођач из Дренајића, на падинама Медведника на територији града Ваљева, оженио се са Меритом Маши (17,5) из градића Леца недалеко од Тиране.

Младожењино четворочлано домаћинство, родбина, пријатељи и комшије у понедељак, 10. јуна, прославили су долазак младе и увећање породице, на начин како је то уобичајено у нашим крајевима.

– Мерита је трећа по реду девојка из Албаније која је, на нашу препоруку, дошла у овај крај. Пре ње, средином прошле и почетком ове године, то су учиниле њене земљакиње Афродита и Гита, које су се удале у Врбић у општини Крупањ и Скадар код Пецке у општини Осечина. Број заинтересованих нежења из западне Србије све је већи. Прва искуства су показала да су младе Албанке добре и вредне супруге и домаћице, да радо и успешно прихватају нови начин живота и обичаје и да већ после неколико месеци солидно овладају српским језиком – каже Војислав Палија, који најављујује још неколико сличних свадби, али и првих принова, с обзиром да би Афродита из Врбића већ ускоро требало да се породи!

Контакт особа за детаљније информације: Војислав Палија, моб. тел. 064-9936997.

НАПОМЕНА: За све портале који буду преносили вест са нашег сајта да су дужни да назначе извор информација.

Д. С.

 

Scroll To Top