ВЕСТИ:
Почетна / вести / туризам / На сајму у Хрватској
На сајму у Хрватској

На сајму у Хрватској

Представници локалне самоуправе, привредe и Туристичкe организација „Подгорина” из Осечине и ове године – од 14. до 16. јуна – наступили су на традиционалном Међународном сајму предузетништва МЕСАП у Неделишћу, у Хрватској, где су у посебно резервисаном термину сајамског програма представили инвестиционе потенцијале и туристичку понуду општине.

– Наше пето учешће на овом сајму протекло је у знаку великог међусобног поштовања и наставку започетог стварања амбијента за ближе повезивање и улазак у заједничке пројекте на нивоу општина, округа и регија. Очекујемо да ће се то десити врло брзо након њиховог скорашњег уласка Европску унију и нашег приближавања овој заједници. Партнери из Хрватске, али и читавог региона, показали су озбиљно интересовање за наше шљиве, односно за брендове од овог воћа, по којима смо све препознатљивији. Потврдили су долазак у Осечину на осми Сајам шљива и већ резервисали места – каже Милан Симић, заменик председника Општине, који је предводио општинску делегацију.

Директор ТО „Подгорина” Никола Томић истиче изузетно гостопримство домаћина, који су делегацији Осечине дали пуну важност.

– Остварени су пословни контакти и у области туризма и културе. Прве резултате наговештене сарадње можемо очекивати наредне јесени, кроз заједничке наступе њихових и наших културних прегаоца, односно путем организовања туристичких аранжмана – додаје Томић.

Scroll To Top