VESTI:
Početna / 2015 / jun

Monthly Archives: jun 2015

U PECKOJ, 7. JULA: Smotra folklora „Dve obale jedna Drina”

Ivanjdanski festival folklora pod nazivom „Dve obale jedna Drina” održaće se 7. jula u varošici Peckoj, a na njemu će učestvovati osam kulturno-umetničkih društava iz Republike Srbije i Republike Srpske, saopšteno na konferenciji za medije Turističke organizacije „Podgorina”, koja je organizator ove manifestacije.-Učešće na saboru, koji se od prošle godine ... Read More »

IZVEŠTAJ O PRISPELIM DONACIJAMA: Pomoć sa svih strana

Na ime pomoći za ublažavanje i otklanjanje šteta od prošlogodinišnjih nepogoda  Ambasada Republike Češke u Beogradu dala je opštini Osečina najveću dinarsku donaciju u iznosu od 240.000 dinara. U izveštaju koji je prezentovan na 17. redovnoj sednici Skupštine opštine Osečina stoji da je na drugom mestu po visini uplaćenih sredstava ... Read More »

RASTANAK SA GENERACIJOM „MALIH MATURANATA”

Tradicionalnim okupljanjem na gradskom trgu, zatim jednočasovnim druženjem uz prigodnu muziku sa ozvučenja, a onda šetnjom do škole, mali maturanti, odnosno svršeni osnovci iz matične škole „Braća Nedić” u petak, 19, juna, na već uobičajeni način, započeli su obeležavanje završetka jedne važne i početak nove, ništa manje značajne, faze u ... Read More »

Mala matura 2015

Read More »

KONKURS O DODELI PODSTICAJNIH SREDSTAVA

Dodela bespovratnih sredstava za kupljenu novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu u iznosu od 30 %, odnosno do 200.000,00 dinara (umanjen za iznos PDV-a), a za poljoprivredna gazdinstva sa marginalnih područja (Skadar, Dragodol i Carina) u iznosu od 40% od vrednosti kupljene opreme i mehanizacije odnosno do 300.000,00 dinara (umanjen za ... Read More »

SEDNICA SO: Po svim tačkama skoro – jednoglasno!

Sedamnaesta redovna sednica Skupštine opštine, koju je zakazala i njom predsedavala Zlatija Miličić, predsednica lokalnog parlamenta, da li zbog prisustva kamera  i mikrofona i novinarskih ekipa i pojedinaca ili iz nekih drugih razloga, protekla je ne samo studijskom ambijentu već i u gotovo pozorišnoj atmosferi.Vlast i opozicija, naravno, nisu ni ... Read More »

OPŠTINSKA DELEGACIJA U NEDELIŠĆU U HRVATSKOJ: Na Danu Opštine i MESAP-u

 Delegacija Opštine Osečina, koju je predvodio predsednik Nenad Stevanović, boravila je u Nedelišću u Republici Hrvatskoj, gde je 11. juna prisustvovala obeležavanju Dana Opštine, a od 12. do 14. juna uzela učešće u tradicionalnom 17. po redu Međunarodnom sajmu preduzetništva MESAP, koji se održava u tom gradu. -Imali smo niz zanimljivih ... Read More »

KONKURS „U KAKVOM SELU ŽELIM DA ŽIVIM”

Jedna od aktivnosti vezanih za izdradu Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja na teritoriji opštine Osečina jeste upravo završen konkurs za decu školskog uzrasta na temu „U kakvom selu želim da živim”. Konkurs za najbolje literarne i likovne radove, kao i makete na zadatu temu, organizovala lokalna samouprava u saradnji ... Read More »

JAVNA DEBATA „MOJ MEDIJ, MOJ SVET”: Čekajući bolje dane…

Društveni aktivizam mladih i njihove mogućnosti u upotrebi medija radi promocije sebe samih, svog kraja i vrednosnih sistema, koji se polako potiskuju populističkim programima plasiranim kroz medije, kao i zarad pokretanja društveno korisnih akcija, bili su središne teme javne debate pod nazivom  „Moj medij, moj svet”, koja je prošle nedelje ... Read More »

U OSEČINI, U NEDELJU 14. JUNA-Nova javna debata mladih

Osečina će u nedelju, 14. juna biti domaćin novog kruga javne debate pod nazivom  „Moj medij, moj svet“, na temu upotrebe novih medija u cilju promocije prvenstveno svog okruženja, kulture, tradicije i nasleđa rodnog kraja.Mladi ljudi  iz opštine Osečina pokretači su ovog događaja, koji je svoje prvo i uspešno izdanje ... Read More »

Scroll To Top