ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / У ПЕЦКОЈ, 7. ЈУЛА: Смотра фолклора „Две обале једна Дрина”
У ПЕЦКОЈ, 7. ЈУЛА: Смотра фолклора „Две обале једна Дрина”

У ПЕЦКОЈ, 7. ЈУЛА: Смотра фолклора „Две обале једна Дрина”

Ивањдански фестивал фолклора под називом „Две обале једна Дрина” одржаће се 7. јула у варошици Пецкој, а на њему ће учествовати осам културно-уметничких друштава из Републике Србије и Републике Српске, саопштено на конференцији за медије Туристичке организације „Подгорина”, која је организатор ове манифестације.

-Учешће на сабору, који се од прошле године под новим именом „Две обале једна Дрина” одржава у Пецкој и наставља традицију манифестације „Потам повам преко Дрине”, која је десетак пута реализована у Осечини, потврдила су следећа културно уметничка друштва из градова и места са две обале Дрине, и то: „Просвјета” из Власенице, „Абрашевић” из Шапца, „Прва петолетка” из Трстеника, „Светозар Марковић” из Медвеђе код Деспотовца, „14. Фебруар” из места Дебељци код Бања Луке, „Грозд” из Вршца, „Крушик-пластика” из Осечине и „Младост” из Пецке – изјавио је Никола Томић, директор ТО „Подгорина”.

Програмом је предвиђено да се после дефилеа учесника улицама варошице од 18.00 часова, велика смотра фолклора одржи у уторак, 7. Јула, на терену за мале спортове код Основне школе „Војвода Мишић”, са почетком у 19.00 часова.

Scroll To Top