ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / ОДРЖАН ИВАЊДАНСКИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА У ПЕЦКОЈ
ОДРЖАН ИВАЊДАНСКИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА У ПЕЦКОЈ

ОДРЖАН ИВАЊДАНСКИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА У ПЕЦКОЈ

Дефиле учесника из седам културно-уметничких друштава из Србије и Републике Српске, уз поздраве са великим симпатијама од стране бројних грађана окупљених у главној улици у Пецкој, био је леп увод у ивањдански фестивал фолклора, који је под називом „Две обале једна Дрина” прошлог уторка одржан у овој живописној варошици у подножју Соколске планине.

Око 200 чланова фолклорних ансамбала, госте и посетиоце, који су упркос големој врућини до последњег места испунили трибине школског игралишта, поздравио је Ненад Стевановић, председник Општине Осечина:

– Подсетићу на речи нашег књижевног великана и нобеловца Иве Андрића, који је записао да су „све Дрине овог света криве; да се оне никада неће све потпуно исправити; али и да никада не смемо престати да их исправљамо”. Управо са тим циљем ево нас у Пецкој на јединственом задатку да кроз ову културну манифестацију допринесемо бољем међусобном разумевању и још чвршћем повезивању и исправљању Дрининих „кривина”, а све ради неговања и очувања заједничких корена и богате баштине у савременим временима и у будућности – рекао је Стевановић.

У богатом вишечасовном програму, награђени честим, али заслуженим аплаузима, на позорници су се смењивали млади играчи, певачи и инструменталисти из културно-уметничких друштава: „Просвјета” из Власенице, „Абрашевић” из Шапца, „Стопања” из Стопање код Трстеника, „Светозар Марковић” из Медвеђе код Деспотовца, „14. фебруар” из места Дебељци код Бања Луке, „Крушик – Пластика” из Осечине и „Младост” из Пецке.

Манифестацију је успешно организовала Туристичка организација „Подгорина” из Осечине у сарадњи са Основном школом „Војвода Мишић” и фолклорним ансамблима из општине, а уз пуну подршку локалне самоуправе Осечине.

Scroll To Top