VESTI:
Početna / vesti / privreda / Direktor „Bambija” posetio Osečinu
Direktor „Bambija” posetio Osečinu

Direktor „Bambija” posetio Osečinu

Osečina sa velikom proizvodnjom svežih, a naročito suvih šljiva, zatim i drugih vrsta voća, onda izgrađenom, solidno očuvanom, ali nedovoljno uposlenom privrednom infrastrukturom, kao i kvalitetnim kadrovskim potencijalom koga čine nezaposleni stručnjaci i radnici sa dosta iskustva koji su u tranziciji ostali bez posla, raspolaže sa odličnim potencijalima za partnerstvo sa afirmisanim kompanijama i snažniji privredni zamah. To su najvažniji, veoma pozitivni utisci, koje je nakon posete ovoj opštini poneo generalni direktor kompanije „Bambi-Banat” Miroslav Miletić.

On je sa predstavnicima opštinske vlasti – predsednikom Nenadom Stevanovićem, njegovim zamenikom Milanom Simićem i načelnikom Opštinske uprave Milanom Uroševićem razgovarao o mogućnostima uspostavljanja međusobnog strateškog partnerstva kroz intenziviranje rada raspoloživih a nedovoljno uposlenih kapaciteta ili aktiviranje pogona koji trenutno ne rade, što bi doprinelo otvaranju novih radnih mesta i ublažavanju jednog od gorućih aktuelnih problema ove zajednice.

Ovom prilikom Miodrag Stanišić, koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, održao je kratku i efektnu prezentaciju investicionih potencijala opštine, navodeći brojne olakšice, koje je opštinska administracija predvidela za sve koji pokažu ozbiljne namere da ovde ulažu.

– Uslovi koji se ovde nude investitorima ekstremno su povoljni i stavljaju Osečinu po tome u sam vrh u Republici. Vaš najveći adut je, svakako, suva šljiva, s tim što je potrebno, prateći zahteve tržišta, stalno osvajati nove gotove proizvode od domaćih sirovina ili poluproizvoda – rekao je Miletić, koji je ovde nastupio i u svojstvu člana Upravnog odbora NALED-a (Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj) i kao neformalni zastupnik „Koka-Kole”.

On je podržao namere domaćina da brendiraju svoje najvažnije proizvode i izbore se za zaštitu geografskog porekla, ali je sugerisao da to krene od zaštite recepture, odnosno tehnološkog postupka proizvodnje. Što se tiče kompanije „Bambi-Banat”, Miletić je istakao da je ona jako zainteresovana za partnerstvo sa privrednicima širom Srbije, naravno i Osečine, koja je najbogatija voćem izuzetnog kvaliteta i aromatičnosti.

Kompanija „Bambi-Banat”

Za naše prilike preduzeće „Bambi-Banat” je jaka, dobro organizovana i tržišno orijentisana kompanija. Zapošljava preko 1.000 visoko profesionalnih i poslu posvećenih pojedinaca. Oni rade u Beogradu, koji je kompanijsko sedište, kao i u četiri fabrike koje se nalaze u Požarevcu i Vršcu.

Scroll To Top